Veliki modni uspjeh Nike Čuić na Berlin Alternative Fashion Weeku

U procesu dizajniranja važno je saznanje kako se kreativan posao sastoji od znanja, talenta i puno rada. Baš taj put pokazala je Nika Čuić koja je završila obrazovanje za modnog dizajnera u Učilištu Profokus, a svoj veliki modni uspjeh postigla je na Berlin Alternative Fashion Weeku.

Kao polaznica modnog dizajna Nika se isticala u svojem poimanju dizajniranja odjeće.
Kreirala je oblike koji nikada nisu bili usmjerni ka komercijalnom, već bi mogli reći da su bili usmjereni intelektualnoj razini dizajna.

img_8647
Na takav način postavila je svoju kolekciju kojom se predstavila Berlinskoj publici koja dobro razlikuje današnju tako zvanu hit modu od one koja ima dugotrajniju vrijednost i koja se izdvaja svojim pristupom u modnom dizajnu. Osim što je u svojoj kolekciji koristila prirodne tkanine odjevnim predmetima nije dodala boju. Koristila je crno i bijelo kako bi značajno naglasila strogo kontroliranu formu.

Dobro poznajući konstrukciju odjeće kao i tehnologiju vješto je koristila kroj i izradu, postavljajući sve za točno odabranu tkaninu ili pletivo.

U Berlinu je dobila zasluženu pažnju i otvoren put prodaje odjeće koja ima svoju dizajnersku kvalitetu. Njezinu odjeću ne nose oni koji odlaze u shopping centar kako bi kupili komade koji su u trendu, već osobe koji razumiju modu i modno stvaralaštvo i podržavaju istraživanje i kvalitetan intelektualni dizan koji već duže vremena nedostaje naročito na Hrvatskom tržištu.

Zato ova mlada dizajnerica gradi svoj put i svoje tržište koje postoji kako kod nas tako i u Europi.
Kada omataju tijelo njezini odjevni komadi postaju mini skulpture trajne dizajnerske vrijednosti pa su tako uočljivi u današnjoj masi odjeće koja najčešće ima kratkotrajnu dopadljivost.

Cijelu kampanju za kolekciju “S101” pogledajte ovdje!

Modni osvrt: Branka Vučetić Atletić
Foto: Ivan Čuić