FITOAROMATERAPEUT

FITOAROMATERAPEUT

Novosti u programu FITOAROMATERAPEUT

 

Program se provodi u obrazovnom centru: ZAGREB, SPLIT, RIJEKA

Fitoaromaterapeut tijekom obrazovanja usvaja znanja o uporabi ljekovitih biljaka, njihovih ekstrakata, eteričnih ulja, u svrhu očuvanja zdravlja i prevencije bolesti. U verificiranom programu, osim temeljnih znanja iz anatomije i fiziologije, ističu se i osnove botanike i fitokemije, te biokemijske osnove biljaka i njihove ljekovitosti. Usvaja se znanje iz patofiziologije (organski temelji bolesti) i psihosomatske medicine temeljene na principima kineske tradicionalne medicine (psihosomatski uzroci i posljedice bolesti). Polaznik stječe znanja o uporabi ljekovitog bilja i eteričnih ulja za liječenje i prevenciju pojedinih bolesti.

Cilj praktične nastave je spraviti sve ljekovite oblike biljaka koji se mogu izrađivati bez složenijih tehnologija, od tinktura, vodenih ekstrakata, čajnih smjesa, uljnih macerata i ostalih formakoloških oblika. Poseban dio praktične nastave obuhvaća izradu prirodne kozmetike, od tonika, ulja, pilinga, do složenih i modernih prirodnih emulzijskih sustava i sredstava za osobnu higijenu s najnovijim prirodnim generacijama tenzida.

NOVI PROPISI

Pojašnjava dr.med. Valter Ajman, fitoaromaterapeut

POŽELJNE OSOBINE

Program je namijenjeni liječnicima/liječnicama, farmaceutima i drugim medicinskim djelatnicima koji u svojoj praksi primjenjuju ljekovito bilje i eterična ulja. Fitoaromaterapeut treba biti osoba koja je spremna pomagati drugima. Predznanje iz područja medicinskih znanosti nije nužno, ali osoba bez takvog predznanja treba biti spremna naučiti i sama razvijati i usvajati znanja tijekom cijelog svog rada u praksi.

GDJE RADE FITOAROMATRAPEUTI?

  • u tvrtkama i obrtima koje se bave savjetovanjem ljudi o primjeni biljaka, njegom tijela i masažom, izradom kozmetičko-toaletnih preparata, proizvodnjom dodataka prehrani, uvozom i izvozom dodataka prehrani i kozmetičko toaletnih preparata, konzultantskim poslovima u navedenim područjima
  • specijaliziranim trgovinama, i ovisno o prethodno završenoj edukaciji, i biljnim ljekarnama
  • na poslovima kategoriziranim u ostalim djelatnostima humane medicine

VERIFICIRANI PROGRAM:

Program je odobrilo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa Republike Hrvatske. Nakon završetka obrazovnog ciklusa izdaje se uvjerenje s pravom javnosti, a polaznicima se stručno zanimanje upisuje u radnu knjižicu, danas u elektronsku evidenciju.

TRAJANJE PROGRAMA:

185 nastavnih sati

ODRŽAVANJE NASTAVE:

Cjelodnevna nastava svaka dva tjedna, vikendom. Različiti ciklusi obrazovanja za različite obrazovne centre Zagreb, Rijeka i Split.

PROGRAM:

Anatomija i fiziologija
Usvajanje znanja o anatomiji i fiziologiji, kako je ljudsko tijelo građeno, kako funkcionira u zdravlju i kakvi su mehanizmi koji omogućavaju očuvanje zdravlja

Botanika i fitokemijske osnove
Kroz kraći niz predavanja polaznici uče o ljekovitim biljkama, njihovoj građi, klasifikaciji i  kemijskom sastavu. Razvijaju vještine prepoznavanja morfoloških karakteristika ljekovitog bilja, prepoznavanje i vredonovanje kvalitete  eteričnih i biljnih ulja, hidrolata i biljnih pripravaka.

Praktična nastava fitoaromaterapije
Ovo je najopsežniji predmet u kojem se stječu znanja o patofiziološkim temeljima bolesti pojedinih organskih sustava, psihosomatska medicina, ali i praktična izrada ljekovitih oblika biljaka za pojedine bolesti i tegobe.
Praktična nastava obuhvaća teoretski i praktični dio spravljanja pripravaka , kao što su tinkture, vodeni ekstrakti, čajne smjese, uljni macerati, preko sirupa, supozitorija,  kapi za nos do kapsula i oleokapsula različitih tipova. Poseban dio praktične nastave obuhvaća izradu prirodne aromakozmetike kao što su kupke, maske, pilinzi, gelovi, kreme, šamponi, paste, puderi i sl.

KAKO SE UPISATI:

Nakon informativnog razgovora u Učilištu potpisuje se ugovor o obrazovanju.

UVJET UPISA:

U program usavršavanja za obavljanje poslova fitoarometerapeuta/ice može se upisati osoba koja je završila srednju školu odgovarajućeg smjera ili bilo koju srednju školu uz prethodnu provjeru znanja radi pravilnog smještanja u grupu .

DOKUMENTI POTREBNI ZA UPIS:

  • svjedodžba o završnom ispitu-maturi/diploma
  • rodni list
  • 1 fotografija (os.dok.)
  • potvrda o državljanstvu-domovnica
  • kopija osobne iskaznice
  • Predaju se kopije, a originali se donose na uvid
  • Potpisom ugovora o obrazovanju kandidat stječe status polaznika

POLAGANJE ISPITA:

Provjere znanja nakon svakog semestra.

ZAVRŠNI ISPIT:

Nakon odslušanog programa polaže se završni ispit u pisanom i praktičnom obliku.

ZAVRŠNI RAD:

Tijekom zadnjeg semestra polaznici dobivaju temu za vlastiti projekt, bilo teoretski ili praktični, koji trebaju napisati u obliku rada.

POSEBNOSTI PROGRAMA:

Ovaj program je najprofesionalnije osmišljen program iz područja fitoaromaterapije u Hrvatskoj. Program se izvodi u suradnji sa Studiom Aromedica iz Rijeke i pod stručnim vodstvom dr.med. Valtera Ajmana.
Više informacija možete pronaći na WEB-u Studia Aromedica

OVDJE MOŽETE REZERVIRATI SVOJE MJESTO!

GALERIJA:

Partneri programa: