Sjajna kampanja Nike Čuić iza branda NIKA TOM

Iza modnog branda NIKA TOM stoji mlada dizajnerica Nika Čuić koja je svoje obrazovanje za modnog dizajnera završila u Učilištu Profokus. Još kao polaznica modnog dizajna stvarala je svoje mini kolekcije. Ovoga puta predstavila nam se samostalnom kolekcijom “S101” i sjajnom kampanjom. Promovira monokromnu odjeću koja je izrađena od prirodnih tkanina.
Smatra da njezin stil i pristup kreiranju ne pripada onima koji trče za modnim trendom već da je njezin dizajn bezvremenski s notom osobnosti koju svaki pojedinac mora graditi pri odabiru odjeće koju će nositi.

Kolekcija je inspirirana djelima francuskog umjetnika Pierrea Soulagèsa. Cilj je bio pronaći povezanost između umjetnosti i dizajna, odnosno pronalaženje inspiracije u jednom izričaju te prenošenje na drugi. Umjetnikove slike poznate su po beskrajnoj dubini crne boje koja je stvorena igrajući se refleksijom svjetla. Specifičnom tehnikom nabiranja tkanine, odnosno njenom manipulacijom, prenesena je tekstura ulja na platnu na teksturu tkanine koja joj daje isti trodimenzionalni efekt kao i pripadajućim slikama.

cuic1

Broj 101 se odnosi na broj nabora prvog odjevnog predmeta kojim je bio cilj opravdati prvotnu ideju. Iz početnog koncepta stvorena je cijela kolekcija kroz koju se isti provlači, od početne crne tkanine, pa do bijele, traper te tkanine kariranog uzorka.

cuic2

Kampanja je snimljena u prostoru tvornice Grafokarton ponovno u suradnji s njenim bratom, fotografom Ivanom Čuićem. Video je snimio i editirao Renè Gallo, za zvuk je zaslužan Dorijan Knežević, a grafičku doradu Ana Šolić. Make-up potpisuje Ana Pećanić, a frizuru Nikolina Špiljak iz salona Nicole-Nicole, dok su se ispred kamera našle Iva Jelinčić i Petra Bulić.

Brand NIKA TOM pratite na: www.instagram.com/nikatom_/

Cijelu kampanju i video pogledajte u nastavku:

NIKA TOM s101
« od 9 »

 

Video: