Brand NIKA TOM dizajnerice Nike Čuić predstavlja novi lookbook!

Nakon izvrsne kampanje za kolekciju S101, koja je nedavno predstavljena na Berlin Alternative Fashion Week-u, mlada dizajnerica NIKA TOM za istu kolekciju predstavlja lookbook.

Nika Tom ProfokusKolekciju je fotografirao mladi fotograf i snimatelj Frane Pamić,   za make up je zaslužna Kristina Atletić, dok se u ulozi modela našla Nuša Kujundžić.
Kolekcija S101 inspirirana je djelima Pierrea Soulagesa, odnosno prenošenjem tekstura ulja na platnu na tkaninu njenom manipulacijom što slijedi postizanju beskrajne dubine trodimenzionalnosti.Nika Tom ProfokusU suradnji s Aljom Gudžević napisana je kratka priča koja s vizualima kolekcije zaokružuje prvotnu ideju izrade kolekcije. Priča, koja na apstraktan način opisuje cijeli koncept kolekcije, ukomponirana je u lookbook za čiji grafički izgled je zaslužna Ana Šolić.

Nika Tom ProfokusDizajnerica je, pomoću eksperimentalnog načina predstavljanja lookbook-a, htjela prikazati proces ovog kreativnog stvaranja koji se može paralelizirati sa životnim procesima i stvaranju za vrijeme potonjih. Matrica je tih procesa ista. Početni zamah koji nastaje od idejne zamisli kreiranja stvarnosti, povezuje se s već poznatim procesima poznatim čovjeku.
U tom se procesu stvaranja razlikuje svaka pojedinačna priča, bilo da je riječ o umjetničkom stvaranju ili generalno životnom tijeku na koji sam čovjek utječe i koliko mu se prepušta. Tijekom procesa shvaćamo kako pojedinac pronalazi svoje načine kojima želi doći do zamišljenog rezultata. Zadovoljstvo u tom procesu upravo je ogledalo mogućnosti koje čovjek na tom putu prihvaća, preoblikuje ili odbacuje i koje čin stvaranja čine jedinstvenim i nemogućim za ponavljanje.

Cijeli lookbook pogledajte ovdje:

NIKA TOM - lookbook
« od 16 »

 

Više od njenom radu možete saznati na sljedećim linkovima:
https://www.notjustalabel.com/designer/nika-tom
https://www.instagram.com/nikatom_/