ZORAN ARAGOVIĆ ZA ŽENU KOJA EKSPERIMENTIRA S MODOM!

Ovaj tjedan vam predstavljamo vrlo uspješnog modnog dizajnera Zorana Aragovića. Vlasnik brenda BiteMyStyle zbog svoje kreativnosti i predanosti radu je s izvrsnim uspjehom završio obrazovanje u učilištu Profokus.
Program modnog dizajna u učilištu Profokus i danas je vrlo kvalitetan program s izvrsnim predavačima, puno praktičnog rada i kvalitetne pripreme te realizacije svojih ideja. Samostalno izrađivanje krojeva u prirodnoj veličini, prema jedinstvenoj metodi izrade kroja u svrhu izrade vlastite modne kreacije, kao i novi pristup, crtanje svojih kreacija u kompjuterskom programu Illustrator. Sva kvaliteta obrazovanja najbolje je vidljiva u odličnim dizajnerima koji su završili obrazovanje u učilištu Profokus.

Pročitajte što smo saznali u ekskluzivnom razgovoru s Zoranom!

Profokus: Predstavili ste novu kolekciju na ovogodišnjem Fashion.hr. -u, koja je ideja kolekcije?

Ovo je moja druga kolekcija prikazana u sklopu FHR-a. Radi se o aktualnoj sezoni jesen/zima, a osnovna ideja je bila poigrati se punk elementima po kojima je publici moj rad i poznat, no na malo jednostavniji i umjereniji način nego što je publika od mene naviknuta.

Profokus: Ima li nešto novo u vašem stilskom izričaju i bogatom koloritu?

Mislim da je najveća promjena bila u samom stiliziranju cijele kolekcije, tako da je pri svakom izlazu dominirao samo jedan osnovni komad. Kolorit je tonski zagasitiji i smireniji s dominantnom crnom bojom.

Profokus: Kome je kolekcija namijenjena ?

Ovog puta kolekcija je bila dosta pohvaljena od zrelije i ozbiljnije publike što do sada nije bio slučaj. Tako da mi je drago da je moj dizajn uspio zainteresirati i taj profil publike. Moje klijentice su svakako žene i djevojke koje ne nose konvencionalnu odjeću i koje vole eksperimentirati modom.

Profokus: Kako nastaju vaše kolekcije i kreacije?

Ideje su uvijek prisutne tu negdje u glavi i čekaju pravi trenutak da se razviju u konkretno. Već sad razmišljam o sljedećoj kolekciji. Svaka sezona ima svoj ‘light’ motiv od kojeg se razvija forma, krojevi, odabir tkanina pa do same izrade. Često se dogodi da se pri realizaciji jedne kolekcije stvori ideja za neku sljedeću.

Profokus: Što je važno kod izbora materijala?

Kako je moj dizajn poznat po kolažiranju tkanina, uzoraka, boja i tekstura uvijek pazim da tkanine koje koristim odgovaraju željenoj formi – kroju te da su koloristički usklađene.

IMG_7150