ženski struk

Kako odrediti prirodnu liniju struka

Tijekom povijesti položaj struka na odjeći se mijenjao i to od linije ispod prsa, sve do linije bokova.
Šetnja struka ženskim tijelom i danas je prisutna i prema modnim trendovima većina prihvaća poziciju struka na odjeći bez obzira gdje se ona nalazi.

Gdje se nalazi struk?

Struk je naziv za dio abdomena između rebara i kukova i najuži je dio torza. Linija struka se odnosi na horizontalnu liniju gdje je struk najuži. Odrediti liniju struka najlakše je ako uzmemo tanku vezicu, postavimo je na leđni dio i rub gdje završavaju rebra u prednjem djelu i čvrsto je stisnemo i zavežemo.

Vezica će se zaustaviti upravo na djelu tijela koji je najuži. To je ujedno i granica koja je međa gornjeg i donjeg dijela tijela.

prava slika
Upravo ta linija važna je kako bi mogli odrediti visinu velikih bokova, a time i proporciju našeg tijela, odnosno odnos dužine gornjeg dijela tijela naspram donjeg.

Mjerenjem možemo odrediti proporcije tijela

Mjerenjem možemo utvrditi imamo li duže noge od tijela ili je to obrnuto. To je jedan važan čimbenik koji će stručnjaku modnom stilisti ili dizajneru odjeće biti pokazatelj gdje na odjeći postaviti liniju struka i time dovesti tijelo u pravilne proporcije.

Pačji izgled tijela

Jedan od važnijih pokazatelja nepravilnog odnosa proporcija je tzv. spušteni struk koji se nalazi u visini zdjeličnih kosti. Moda spuštenog struka najizraženija je pri nošenju hlača koje će vizualno skratiti noge. Ako još k tome osobe koje nose takve hlače imaju prirodno duži gornji dio tijela nego što su noge, njihov izgled doći će u naglašenu disproporciju, pa nerijetko u žargonu kažemo da su tako obučene žene „patkice“.

Koristimo savjete obrazovanih modnih stilista

Spuštenim strukom optički se spušta prirodna linija struka, gornji dio tijela postaje vizualno duži i proporcija tijela takvim načinom odijevanja znatno se mijenja.
Trebamo li biti „kažnjeni“ zato što ne nosimo spušteni struk koji moda u određenom trenutku nalaže?
Svakako ne, ali zato ne bi smjeli pretjerivati i liniju hlača spuštati tako nisko kao da je bikini.

Low-Rise-Jeans-Girls

Važno je pravilno izmjeriti tijelo, savjetovati se s stručnjacima, obrazovanim modnim stilistima i pronaći najbolje modno rješenje.

Upravo stilisti u Učilištu Profokus prolaze značajan dio obrazovanja kada je u pitanju proporcija i konstitucija tijela. Nažalost neki odjevni predmeti ne pristaju određenoj građi tijela, no uvijek je moguće pronaći dobra rješenja kako bi svoje tijelo doveli u dobar i pravilan vizualni izgled.

ca-se-xx-xx.womens_jeans_search_landing