Martina Kovač – novo ime na pisti Fashion Weeka Zagreb

Martina Kovač relativno je novo je ime na modnoj sceni koje će na nadolazećem Fashion Weeku Zagreb prikazati svoju prvu samostalnu kolekciju, a tim povodom predstavlja i svoju modnu kampanju.

Dizajnericu Martinu Kovač je za kolekciju nadahnuo proslavljenim dizajner Valentino. Kolekcija je kao stvorena za jednu profinjenu, samosvjesnu, zavodljivu ženu, romantičnu ali snažnu.
Modeli su čistih linija koje prate liniju tijela, te naglašavaju svu ljepotu ženske figure, a moderne tkanine prate svjetske trendove te se savršeno uklapaju u priču, dajući notu suvremenosti.

Martina KovačDinamičnost je postignuta kombinacijom raznih vrsta tkanina i kontrastom boja.
Uz neizbježne ne boje, dominiraju crvena, i bež boja koju dizajnerica vrlo vješto kombinira.
Kolekcija je nadahnuta suvremenom i samosvjesnom ženom, naglašene individualnosti u savršenom skladu s neodoljivim talijanskim šarmom.

Martina Kovač kampanja
Tkanine koje dominiraju su: američki keper, pamuk te čipka. Američki keper ima diskretan zlatni premaz koji daje ekstra “finoću” odjevnim predmetima.
Kroz kolekciju se ponavljaju, siluete gdje su naglašena ramena i struk, zvonoliki krojevi te krojevi koji prate liniju tijela.
Martina pokazuje ženu u poslovnom,dnevnom i večernjem izdanju.

Martina Kovač kampanja Fashion weeka
Dizajnerica Martina Kovač, već se petnaest godina bavi modom i modnim dizajnom.
Nakon završenog programa modni dizajn u Učilištu Profokus, te uspješnog projekta Ill/est na završnoj godini škole, u suradnji sa šest kolegica, prikazanog na prošlogodišnjem Fashion week-u Zagreb, odlučila se zaputiti samostalno u stvaranje nove kolekcije.

Premda je odgojiteljica po struci, i bavila se mnogim stvarima gdje ju je vodila njena želja za istraživanjem, moda je oduvijek bila uklopljena u sve segmente njenog života i vjeruje da će tako i ostati.

foto: Karmen Poznić