Kolekcija Profokusovih modnih dizajnerica na Fashion weeku: ill/est

Preostalo je još malo dana kada će modne dizajnerice iz  prikazati svoju kolekciju na FASHION WEEKU ZAGREB.
Iza projekta pod nazivom  ill/est  šest je autorica učilišta za modu i dizajn Profokus:
Nika Čuić, Snježana Sirovica, Petra Stojanović, Danijela Valentić Sever, Martina Kovač
i Nikolina Ribarić
.

11209675_10205414565697777_699756675016982158_n

Talentirane dizajnerice koje su na drugoj i trećoj godini svojeg obrazovnog ciklusa  izvrsno su postavile kolekciju. Osnovni zadatak bila je igra s volumenom.
Izdužena figura kao i naglasak na različitim oblicima rukava sastavni je dio zahtjevnog istraživačkog djela. Tu je igra oblika rukava koji se nalaze na haljinama, bluzama, kaputima i jaknama.
Kada je pitanje konstrukcije koju je svaka autorica samostalno izradila vidljivo je znanje konstruiranja i modeliranja.

 Skice modela nove zimske kolekcije

 

fwz-danijela

Skica: DANIJELA VALENTIĆ SEVER

Objavljujemo dio računalo crtanih  skica  kolekcije. Takav pristup modnom crtežu već duže vrijem prisutan je u Profokusu kao dio obrazovanja. Iako još uvijek vlada pravilo da je ideja postavljena kao modna skica i crtana je rukom na papru, nove tehnologije i računalni programi danas sve više modni crtež postavljaju u ovakvom obliku.
Posve je nemoguće biti računalno nepismen i ne poznavati računalni način izrade modne skice. Zato u Profokusu pratimo nove tehnologije koje su dio našeg programa.

Tehnologija važan dio obrazovanja

Za svaku pohvalu je i tehnološka izrada odjevnih predmeta koji su autorice samostalno sašile  u školskom ateljeu. Različite vrste tkanina i pletiva, različit pristup u obradi, fiksiranju, glačanju, sve to bilo je potrebno savladati kako bi kolekcija dobila odličan tehnički izgled.

Untitled-145

Tako je zaokružena cjelina koja je jedinstvena u Profokusu i potvrda je osnovnog motta učilišta, a to je naučiti sve od ideje do realizacije.

IMG_9212

Uskoro na Fashion Weeku

Untitled-1 (1)

Uskoro očekujemo zimsku kolekciju na FASHION WEEKU ZAGREB koji će se održati na Trgu Bana Jelačića u prostoru Johann Franck. Sudjelovanje na reviji također je dio programa u kojem se stječe iskustvo timskog rada kao i praktičnog rada  kako izraditi kolekciju.

Naslovna slika: NIKOLINA RIBARIĆ