Kako postići idealan volumen odjevnog predmeta

Kako postići idealan volumen odjevnog predmeta

Kada je pitanje dizajna odjeće, volumen može postati najvažniji dio u stvaranju dobrog odnosa odjevnih predmeta na tijelu. Za dizajnere odjeće koji su skloni istraživanju volumena izazov može biti u stvaranju novog i savršeno dizajniranog volumena.

Kako bi stvorili dobro dizajnirani volumen potrebna su osnovna znanja koja je važno savladati. U odjevnim predmetima to je puni krug, pola kruga i četvrt kruga.

Sigurno se većina kupaca našla u prilici da isproba suknju punog kruga i zaključi kako im baš taj oblik dobro ne pristaje. Jednostavno je preširoka ili predugačka. Njezin volumen nije usklađen i ne žele ju nositi.

Općenito odjeća koja ima elemente kruga mora biti u savršenim odnosima dužine i širine.

Kada je pitanje volumena kruga, koji je sastavni dio haljine, dizajneri moraju s pažnjom procijeniti odnose širine i dužine i proporcije tijela.

Poznati dizajneri vrsni su poznavatelji odnos volumena na odjeći

Upravo nepogriješive primjere haljina koje osvajaju i koje su sve žene svijeta voljele nositi su haljine dizajnera Valentina. Sastavni dio njegovih poznatih haljina je puni krug, pola kruga ili četvrt kruga.

On je vrstan poznavatelj proporcije i odnosa volumena, pa je tako stvorio svoj zaštitni znak haljina u crvenoj boji.

Untitled-1001

Kada je pitanje volumena kruga neizostavno treba uvrstiti i besprijekorne haljine John Galliana. Raskošne tkanine, maša i znanje kako iskoristiti volumen kada je pitanje haljina visoke mode to je najbolje znao Galliano kreirajući za modnu kuću Dior.

Untitled-10003

Svoju genijalnost upravo je pokazao u voluminoznim toaletama. Igra volumena i točne proporcije, savršen odabir tkanina koje zanosno kruže oko tijela. Upravo volumenu kruga, lelujave ili pak krute tkanine daju čaroliju beskonačnosti koja se kružno vrti.

Obrazovanjem u Profokusu sječe se izvrsnost

Savladavati pravilan odnosa volumena unutar odjevnog predmeta dio je i programa koji se provodi u Profokusu.

Polaznici uče konstrukciju baznih volumena koji se sastoje od punog, pola i četvrt kruga. Primjenu i kombinaciju volumena savladavaju u praktičnom djelu nastave i to postaje važan dio njihova primjenjenog iskustva kako bi stekli izvrsnost u svojem budućem zanimanju dizajnera odjeće.

''1002

Važan dio obrazovanja je dobro naučiti „čitati“ volumen. Naučiti vidjeti kada je potrebno oduzeti ili smanjiti volumen u odnosu na njegovu dužinu. Kroz vježbe moguće je dobro sagledati i razumjeti kako stvoriti savršen volumen odjevnog predmeta.

0101

Jedinstvena metoda izrade kroja i niz vježbi omogućit će svakom polazniku da uspješno kreira svoju kolekciju.

Naši polaznici spremno i kvalitetno mogu se suočiti s izazovom koji se zove krug kada je odjevni predmet i dobar dizajn u pitanju.