Dizajnerica Nika Čuić na Fashion Weeku Zagreb!

Iako je diplomirana ekonomistica, Nika Čuić oduvijek je pokazivala je veliku ljubav prema kreiranju odjeće. Upisala je modni dizajn u Učilištu Profokus, te od prvih crteža, prve izrade kroja, sve do zahtjevnih modnih kreacija uporno je slijedila svoj cilj. Uspješno je završila modni dizajn, a potom i kostimografiju.

image4Na svojem kreativnom putu sudjelovala je u zajedničkoj kolekcije mladih dizajnera Profokusa na prošlosezonskom Fashion Weeku. Kolekcija pod nazivom ill/est dobila je pozitivne kritike, kako javnosti tako i modne kritike.

Ove sezone odlučila je samostalno predstaviti svoju novu kolekciju pod nazivom ab.yss.

image3

Kolekcija ab.yss inspirirana je unutarnjim stanjem pojedinca, odnosno rastrganošću ljudskog identiteta . Navedeno stanje prikazano je disharmonijom strukture materijala i kontrastnim nebojama. Kolekcija, u kojoj prevladavaju crna i bijela (ne)boja, izrađena je od čvršćih i laganijih pamučnih tkanina te neoprena i skube.

Kolekcija se sastoji od konstrukcijski složenih komada odjeće ukomponiranih s jednostavnijim modelima. Izrada ove kolekcije predstavlja odmicanje od komercijalnog pristupa modi i negiranje mode kao takve.

image2

Foto: Ivan Čuić