BLACKPEARL by Sara Lončarić

Pogledajte lookbook mlade i talentirane modne dizajnerica Sara Lončarić koja je svoje obrazovanje završila u Učilištu Profokus. Pobjednica je ovogodišnjeg natječaja DREFT FASHION WEEK ZAGREB, a svojom kolekcijom oduševila je i Zagrebačku publiku i modnu kritiku.

Nakon izvrsno postavljene kolekcije za jesen /zimu 2014. pokazala je koliko je važno stečeno znanje tijekom školovanja u Profokusu. Pokazala je zavidno znanje pri kreiranju odjeće, izradi kroja kao i pravilno sašivenim odjevnim predmetima. Sara je ustrajno radila upravo u tom području.
Ništa nije prepustila slučaju, zato je sama izradila krojeve i sašila prototipove. Nakon toga uslijedila je izrada kolekcije.
Njezini voluminozni kaputi koji štite sitno žensko tijelo čine ženu da se u njima osjeća sigurno, samopouzdano, urbano i slobodno. Na prvi pogled izgledaju casual, no uz upotrebu kvalitetnih materijala dobiva se efekt glamuroznog, otmjenog kaputa. Efekt nenametljive dotjeranosti postignut je stilskom igrom dvoslojnih – dvobojnih kaputa i pelerina.

10325144_740943569286080_2729921145395052697_nSara s mentoricom Brankom Vučetić Atletić

Svaki rez u kompoziciji s finom vunenom tkaninom odmjereno je postavljen tako da čini pravilan odnos proporcija. Neobični rukavi, kao i potpuno drugačiji skriven način kopčanja dali su upravo ono što se od dizajnera traži. Dobro osmišljen dizajnerski i tehnički izrađen model.
Njezinu kolekciju zapazili su i izvan Hrvatske, tako da Sara sa svojim modnim odjevnim komadima kreće put Ljubljane i Londona.

Sarine odjevne komade iz kolekcije možete naručiti putem facebook stranice Blackpearl by Sara Lončarić.