Na dodjeli uvjerenja i diploma fitoaromaterapeutima

Polaznicima fitoatomaterapije dodijeljene su diplome i uvjerenja u Gorskom kotaru koji je po bogatstvu netaknutih prirodnih ljepota i neiscrpnim planinarskim mogućnostima, jedno je od najatraktivnijih kontinentalnih područja Europe.

U mjestu Lokve u dobroj atmosferi sastale su se grupe polaznika iz Rijeke i Zagreba.
Oni su tijekom dva semestra uz mentora Dr. Valtera Ajmana intenzivno učili o primjeni fitoaromaterapije.

Izuzetna grupa koja je s velikom količinom pozitivne energije skupljala znanje kako kroz teoriju tako i praksu.  Fitoaromaterapeut tijekom obrazovanja usvaja znanja o uporabi ljekovitih biljaka, njihovih ekstrakata, eteričnih ulja, u svrhu očuvanja zdravlja i prevencije bolesti.

U verificiranom programu, osim temeljnih znanja iz anatomije i fiziologije, ističu se i osnove botanike i fitokemije, te biokemijske osnove biljaka i njihove ljekovitosti.
Usvaja se znanje iz patofiziologije (organski temelji bolesti) i psihosomatske medicine temeljene na principima kineske tradicionalne medicine (psihosomatski uzroci i posljedice bolesti). Polaznik stječe znanja o uporabi ljekovitog bilja i eteričnih ulja za liječenje i prevenciju pojedinih bolesti.

Nakon što su polaznici dobili svoja uvjerenja i diplome uputili su se šumskim putem do livade, gdje su u društvu svojeg mentora ponovili naučeno u prepoznavanju bilja i njihovim svojstvima.

Ovo zanimanje koje je novo na području Hrvatske i upisuje se u radnu knjižicu, Učilište Profokus sprovodi u Zagrebu, Rijeci i Splitu. Uvjereni kako ima nevjerojatno veliki potencijal u području biljnih pripravaka, eteričnih ulja kao i raznih krema i šampona.