Zašto odabrati kuhinju po mjeri?

ZAŠTO ODABRATI DIZAJNERSKU KUHINJU PO MJERI, A NE MODULARNU?


Ako ste u nedoumici prilikom odabira između modularne ili kuhinje po mjeru, svakako pročitajte ostatak članka gdje vam donosimo savjete mladog dizajnera Matej Kuševića koji na čelu sa M1st design studia odgovara na postavljeno pitanje; modularna ili po mjeri?


Matej smatra da je kuhinja po mjeri u potpunosti prihvatljivije i pametnije rješenje od modularnih kuhinja. To će vam i pokazati na nekoliko primjera.

Modularna Kuhinja - Uciliste Profokus

ISKORISTIVOST SVAKOG CENTIMETRA

Modularna Kuhinja - Uciliste Profokus

Bilo da je riječ o prostoru u potkrovlju, ispod stepenica ili nekom drugom prostoru, vrlo je važno iskoristiti svaki centimetar vašeg prostora. Pogotovo kada govorimo o manjim prostorima, a imperativ je smjesti što više elemenata.

FUNKCIONALNOST

Modularna Kuhinja - Uciliste Profokus

Kuhinja od poda do stropa je funkcionalna kuhinja. Na taj način imamo elemente veće zapremine, tj. veće iskoristivosti samog ormara. Drugi i vrlo bitan razlog je teško dohvatna prašina koja se sliježe na kuhinjske elemente i vrlo ju je teško ukloniti; što ćemo izbjeći ukoliko se odlučimo za kuhinju po mjeri te je napravimo skroz do stropa.

Modularna Kuhinja - Uciliste Profokus

MEHANIZAM

Mehanizam kao takav svakako je poželjan i prihvatljiv u kuhinjama zbog iskoristivosti kuteva, koji su najčešće neiskorišteni kod modularnih kuhinja. Teže dostupne elemente na visini nije lako dohvatit, ali postavljanjem mehanizma i taj problem se može riješiti; podizanjem, odnosno spuštanjem fronti tih elemenata. Mehanizmi se vrlo često nalaze u kuhinjama manjih kvadratura.

UNUTRAŠNJOST

Kreiranje unutrašnjosti elemenata je vrlo važan dio u kuhinji koji ne pronalazimo u modularnim kuhinjama. Bez obzira, govorimo li o posebnim odjeljcima za tanjure, začine ili ostale kuhinjske potrepštine, važan su dio prilikom dizajna kuhinje.

Modularna Kuhinja - Uciliste Profokus

OGLEDALO

Postavljanjem ogledala između donjih i gornjih elemenata kao i na šanku, svakako ćemo vizualno povećati prostor kuhinje i ona će samim time dobiti na profinjenosti i elegantnosti.

VLASTITI DIZAJN

Modularna Kuhinja - Uciliste Profokus

Daleko najvažnija stavka prilikom izrade kuhinje je odabir fronti, odnosno kreiranje vlastitog dizajna. To se ne može postići odabirom modularne kuhinje; stoga postanite dizajner na jedan dan, uz preporuke dizajnera odaberite stil i boju fronti, ručkice i sve ostale elemente na kojima će vam zavidjeti svaki gost.

Vizualizacija: M1st design studio