dizajn interijera

Za uspješan dizajn interijera potrebna je mašta i znanje

Zasigurno možemo zaključiti kako pravi kreativci često znaju odlutati u svojim mislima i zakoračiti u čarobnu šumu svoje mašte.Tu pronalaze tisuće boja, najuzbudljivije forme, najraskošnija prostranstva. Čarobna šuma je naša mašta, koja nam dozvoli da lutamo upravo tamo gdje bi najviše voljeli biti i raditi one poslove koji nam se čine u realnom svijetu nedostupnima.

Što je važno za dizajn interijera

Mašta je prelijepa i svako ju treba posjedovati. Najljepše je kada maštu možemo pretvoriti u stvarnost. Volja i pozitivan stav može našu maštu pretvoriti u stvarnu čarobnu šumu kroz koju možemo kročiti.
Važno je u životu odabrati zanimanje koje naše snove pretvara u realnost, a čarobna šuma kao plod mašte ostaviti da izrasta i otvara put uspješnosti.
Kod odabira zanimanja treba pažljivo proučiti kako se obrazovati kako bi put do ostvarenja i koračanja čarobnim svijetom naše mašte mogli uspješno ostvariti.

Lijep i funkcionalan dizajn interijera otvara put u ugodan prostor

Lijepo je uživati u domu u kojem je sve skladno, od odabira namještaja, boje zidova pa sve do ukrasnih detalja i rasvjete. Kako postići sklad u domu ili radnom prostoru nije nimalo lagan zadatak.
Oni koji posjeduju moć da svoju čarobnu maštu iskoriste i postave u funkciju mogu se baviti dizajnom interijera. Mogu prostore pretvarati u oaze u kojima je ugodno boraviti, bez obzira o kojoj vrsti prostora se radi.

IMG_7981
Funkcionalno projektirati kupaonicu ili odvjetnički ured, stvoriti ugodu u dnevnom boravku ili zubarskoj ordinaciji, sve jet to zahtjevan posao za koje je potrebno obrazovanje kako bi se steklo znanje.
Pravilno postaviti projekt, dobro vladati prostorom, poštivati i iskoristiti postojeći prostor bez velikih zahvata, sve su to prednosti dobro obrazovanog profesionalca koji se bavi dizajnom interijera.

Dizajn interijera mora biti spoj povezan s potrebom investitora

Pri projektiranju dizajna interijera važno je dobro slušati i uvažiti želje i potrebe investitora. Dobro je upoznati sve traženo i ponuditi najbolju soluciju. Ne može dizajner interijera beskompromisno nametnuti svoj projekt bez uvažavanja traženih i važnih potreba naručitelja. On može suptilno „gurati“ svoju ideju, ali ona mora ostati u kontekstu traženog.
Pri tome mora znati na koji način će objasniti i pokazati koje su prednosti njegove ideje i koja je važnost estetske kategorije predložene ideje.

648a9210da0ce671edf107f973a239eaAko ne želi odustati od svoje ideje može izgubiti posao, no ako se slijepo drži želja naručitelja prostor može izgledati nakaradno, može dobiti preveliku dozu kiča ili pak može biti posve zanemarena funkcija.
Dizajner interijera mora pronaći mjeru kako bi zadovoljili sve tražene parametre, a ipak ostao vjeran svojoj dobro zamišljenoj ideji, odnosno projektu.

Koliko je važan novac za dizajn interijera

Neke odlične idjeje nikada ne zažive u dizajnu interiera. To ograničenje može biti uvjetovano visinom investicije u realizaciju projekta. Dizajneri interijera ponekad se odluče za vrlo skupe materijale objašnjavajući njihovu izuzetnu estetsku kategoriju ili pak kvalitetu.
Kada visina investicije prijeđe granicu, dizajneri se često nađu u neugodnoj situaciji.
Zamjena skupog materijala za jeftiniji može posve promjeniti izgled prostora i on gubi na ljepoti. Omjer uloženog novca mora biti u skladu s traženim zahtjevima investitora, mora zadovoljiti funkciju i ne smije izgubiti estetsku ravnotežu.

Za dizajn interijera važno je pridržavati se visine investicija i rokova

f56de96dfb56af6e46f78efdd6c4a636

Dobro dizajnirati interijer mogu pravi obrazovani profesionalci. Oni neće prekoračiti zadani budžet, a svojim znanjem će uspješno osmisliti prostor koji može imati prepoznatljiv stil samog dizajnera.
On se mora uklopiti u tražene okvire i svakako mora biti dovršen u zadanom vremenskom roku.
Zadovoljiti klijenta najvažnije je pri izradi projekta dizajna interijera.
Zadovoljan klijent otvara vrata svojeg doma, poslovnog prostora ili bilo kojeg drugog prostora kojeg je projektirao dizajner interijera.
Ta otvorena vrata poziv su svima da uživaju u dizajnu interijera, da se dive te imaju samo riječi pohvale. Zadovoljan investitior uvijek će dati preporuku za sklapanje novih poslova.
Takva preporuka sigurno će otvoriti i mnoga vrata novih klijenata.
Stvaranjem dobrog i maštovitog, funkcionalnog i racionalno potrošenog novca u dizajnu interijera se stvara traženo ime.

Odabrati vrsnu školu za dizajn interijera

Da bi se bavili dizajnom interijera moramo steći vrsno obrazovanje. Moramo imati odlične mentore, trebamo skupiti znanje od profesionalaca, ljudi iz prakse i onih koji se bave specifičnim dijelovima dizajna interijera.
Ako želimo steći takva znanja važno je odabrati kvaliteto obrazovanje.

Maštu je moguće pretočiti i stvoriti kvalitetan dizajn interijera

68afd4219cf010746e59d212955a3ade

Bez znanja i stručnosti nije moguće baviti se dizajnom interijera. Ako ne posjedujemo znanje, tada dolazi do improvizacije koja je toliko uočljiva da često veliko nezadovoljstvo u izgledu ili funkciji interijera dovodi do nezadovoljstva i ponovne rekonstrukcije.
U takvim slučajevima u pomoć se poziva obrazovani dizajner interijera. Tako su oni zaduženi da isprave sve ono što su napravile nestručne osobe.
Zato je improvizacija jedna od najvećih grešaka u dizajnu interijera koju bi svaki investitor trebao u startu izbjeći.

Program dizajn interijera u Profokusu

IMG_5243

U Učilištu Profokus program dizajna interijera dobio je visoku ocjenu i verificiran je pri Ministarstvu obrazovanja. Stečeno znanje omogućilo je većini polaznika da svoju maštu i snove pretvore u realnost. Odabirom zanimanja i uspješnim završenim programom krenuli su svojim putem i izgradili svoje željeno zanimanje.
Uspješno kroče stazom koja izgleda kao velika čarobna šuma satkana od boja uspjeha, forme zadovoljstva i uvijek prepuna mašte koju posjeduju kreativci.

Pogledajte više o verificiranom programu dizajna interijera.