Vizažistica Žana Kožul u akciji Profokusa ljepota zrele dobi 40+

Ljepota je nemjerljiva kategorija kada je pitanje zrelije dobi žena, rekla je Žana Kožul poznata vizažistica. Ta poznata tvrdnja ujedno je bila i povod za akciju Učilišta Profokusa pod nazivom Ljepota zrelije dobi 40+.

Svako ljudsko biće sklono je uočiti lijepo, zato je Žana Kožul svoje veliko iskustvo podijelila s polaznicima i budućim profesionalnim vizažistima.
Vizažisti Profokusa nakon održane prezentacije šminkale su modele zrelije dobi, pod Žaninim mentorstvom. Ova vježba jedinstvena je i sprovodi se u Učilištu za buduće profesionalne vizažiste koji moraju znati sve o specifičnostima i radu s takvim klijenticama.

Tijekom svojeg obrazovanja buduće vizažisti susreću se s modelima mlađe dobi i savladavaju sve tehnike koje su važne za budući rad. Većina mladih djevojaka ima lijepu i zategnutu kožu, kapke bez bora, puna usta i sjajnu kožu. Mali nedostaci lako se pokrivaju šminkom.

Kada je pitanje žena u dobi 40+ dolazi do promjena koje s godinama postaju sve veće. Javljaju se bore oko očiju, u području čela, obraza i usana. U prvim fazama one su vidljive kao tanke pruge na licu, a kasnije postaju sve dublje.

Većina žena njegom lica održava tonus mišića tako smanjuje i sprječava povećanje bora.
Da bi pravilno našminkali takvo lice najvažnije ga je dobro pregledati i imati dobru komunikaciju s klijentom, objasnila je Žana. Potezi kista koji kližu i miču bore i unose svježinu donijeti će obostrano zadovoljstvo.

Važno je znati da u dobi 40+ nije dobro nanositi puno pudera, sjenila i rumenila. Važno je odrediti količinu i procijeniti koliko je dovoljno podloge, kako ju nanositi, kako i kojim bojama se poigrati na kapcima da se uljepša i podigne kapak oka.
Treba dobro procijeniti na koje oči je moguće zalijepiti parcijalne trepavice, kako postaviti rumenilo i kako šminkati usta.

Sve male i velike tajne demonstrirala je Žana Kožul na licu svjetski poznatog modela Zvončice Vučković i ravnateljici Učilišta Branki Vučetić Atletić. Pokazala je i vrhunske produkte s kojima šminka.
Ispričala je svoja iskustva iz dugogodišnje prakse, kao i novosti sa seminara na kojem je prisustvovala u Dubaiju. Seminar je vodio vizažist celebrityja Mario Dedivanović, inače osobni make-up artist poznate reality zvijezde Kim Kardashian.