Vizažisti Tima Profokus na Cro A Porteru i reviji Matije Vujice u HNK

Ovosezonsko veliko finale Cro A Portera ujedno je bilo i veliko slavlje Matije Vujice i njezina rada. Za make up na Matijinoj reviji pobrinule su se profesionalne vizažistice Tima Profokus.
Idealno mjesto za prezentaciju i presjek Matijinih kreacija bila je pozornica Hrvatskog narodnog kazališta. Bio je to pravi spoj umjetnosti i mode na pozornici kazališta koje je mjesto gdje se umjetnost rađa. Prelijepa scenografija koja je postavljena za balet Ane Karenjine i raskošne haljine u kazališnom ambijentu izgledale su bajkovito i stvorile su nesvakidašnji prizor.

Cro A Porter modni je događaj koji uspješno vodi Viktor Drago. Svake godine predstavlja nove modne kolekcije hrvatskih dizajnera, a osvježi ih tako što pronalazi nove prostore i novi načni prezentiranja. Organizator je i ove sezone ponovo potvrdio da je modi uvijek potrebno nešto novo i drugačije.

13165897_1188709381153145_5142659558619074227_n

Timski rad vrhunskih make up artista

13178554_1188709151153168_7166036991004481086_n

Za ovaj veliki projekt bila je važna organizacija i dobra priprema make up. Glavna koordinatorica Kristina Atletić okupila je kreativni Tim Profokus.
Vizažistice Biljana Pajnić, Petra Hursu, Ana Pećanić, Matea Oljica i Dora Vučemilović , zajedno su radile na projektu. Nakon što je Kristina razmotrila opcije koje su važne odrednice scenskom pristup make upu, odlučila je da šminka bude naglašena perjem.

Tako su profesionalke, koje također dobro poznaju rad u kazalištu i na sceni, izradile savršen i kreativan make up za Matijine haljine. Uporabom perja koje su u raznim oblicima postavile na lice dobio je zanimljiv, intrigantan izražaj koji se u potpunosti spojio s raskošnim haljinama.
Upravo ova priča koja je spojila dva kreativna rada povezana s umjetnošću dala je zadivljujući dojam koji je ostavio trag svima koji su ovu reviju gledali. Savršen spoj modnog dizajna i kreativnog make upa.

Ovim projektom pokazano je kako uspjeh nije moguć ako nema zajedništva. Vrhunske profesionalke Tima Profokus pokazale su svima koliko je važan timski rad s ciljem da svaki član tima odradi najkvalitetnije svoj dio posla. U izvrsno postavljenom konceptu najviše se istakla profesionalnost rada u grupi.
Rezultat ovakvog odnosa bio je pokazatelj budućim generacijama vizažista koliko je važno zajedništvo za uspješan i kolegijalan rad gdje je rezultat povezan s osobnim uspjehom i grupe u cjelini.

Ako govorimo o kreativnom make upu tada je osim talenta važno znanje koje je moguće prepoznati u svakom potezu kista. Baš takvo znanje i pristup kreativnom make upu predstavio je Tim Profokus sa svojim profesionalnim vizažisticama. Svoje kreacije i vrsno poznavanje tehnike odličnom šminkom pokazale su u završnici Cro A Portera i ovoj spektakularnoj reviji Matije Vujice koja je održan povodom 35. godišnjice njezina rada.

foto: Cro a Porter, Profokus