Uspješni frizeri stilisti!

Najveće zadovoljstvo je raditi  posao koji voliš. Postati frizer i biti uspješan i kreativan povezan je sa željom za znanjem. Tako je moguće svoj talent razvijali i postići  visoku razinu profesionalnosti.

Obrazovanje za frizera stilista

S ponosom možemo utvrditi kako je ovogodišnja grupa polaznika u obrazovnom centru Učilišta Profokus & Subrina professional završila usavršavanje za frizera stilista.
To su frizeri sa završenom frizerskom školom koji su se odlučili za dodatno usavršavanje i stjecanje novih vještina i znanja.

IMG_7957

Pod vodstvom vrsnih mentora, tijekom praktičnog rada usvojili su nova znanja i vještine od tehnika šišanja, novih načina bojanja kose i bojanja pramenova sve do ombre, flamboyage, balayage tehnika.

Obradili su i sve nove vrste ravnanja kose, kao i kovrčanja, te načina izrade velna. U kreativnom djelu naučili su kako izraditi različite oblike frizura. Od ležernih fen frizura, pletenica, sve do svečanih, podignutih frizura.

Važan dio ove edukacije svakako je savladavanje osnova make upa. Tijekom semestra polaznice su na modelima učile osnove beauty šminkanja koje će moći primjenjivati u svom profesionalnom radu.

Ovaj pristup i širina stečenih znanja dao je polaznicima mogućnost da se razviju u prave kreativce koji mogu samostalno raditi u salonima kao frizeri stilisti. Posao mogu naći u širokom spektru svojih interesa. To može biti rad na televiziji ili rad na modnim revijama, snimanjima spotova, kao i raznim modnim editorijalima.

Obrazovni centar Učilišta Profokus & Subrina professional jedini je na području Hrvatske koji se bavi usavršavanjem za frizere stiliste.
Program edukacije je verificiralo Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta, s pravom upisa u radnu knjižicu.
Čak 90% posto polaznika uposli se odmah po završetku obrazovnog ciklusa. Ovogodišnja grupa završenih frizera stilista potvrdila je ovo višegodišnje pravilo. Posao ih čeka odmah po završenom školovanju.

Uspješno položen ispit za frizera stilista

IMG_8406 Ovogodišnja grupa frizera stilista savladala je s uspjehom cjelokupni dio frizerskog programa, make up i važan dio  komunikacije.  Kroz vježbe i teoretski dio nastave naučili su odnos prema klijentu kao neizostvni dio za ovu vrstu posla gdje se svakodnevno komunicira s većim brojem ljudi.

Projekti i javni nastup

Frizeri stilisti izradili su frizuru Ledenoj kraljici - Miss Zagreba, Antoneli IvankovicTijekom školovanja bilo je omogućeno da polaznice sudjeluju na revijama, prođu kroz profesionalni foto studio gdje su snimali editorijale, nastupali su na sajmu Dani ljepote&fitnesa gdje su timski izradile atraktivnu scensku frizuru za aktualnu Miss Zagreba. Frinire stilisti sudjelovali su i na Fashion weeku Zagreb gdje su izradili frizure za reviju dizajnerice Nike Čuić.

Znanjem do posla

Ova grupa frizera stilista primjer je kako se isplati ulaganje u osobno znanje. Odmah po završetku i preuzimanju svojih uvjerenja i diploma većinu čeka posao. Želimo i nadalje uspjeh u radu i s nestrpljenjem očekujemo novu grupu budućih frizera stilista od koji se 90% uposli odmah po završetku usavršavanja