Predstavljanje Učiliša Profokus

Predstavljanje Učilišta Profokus

Učilište Profokus je vodeća Ustanova za obrazovanje u područjima dizajna, mode, ljepote i zdravlja. Vrlo smo ponosni što ustanova postoji već 17 godina. Pored vrlo dobrog programa bitna je izvedba nastave, a za to su zaslužni najbolji predavači i vrsni stručnjaci u svom području djelovanja – rekla je ekskluzivno za portal Scena.hr ravnateljica učilišta Profokus Branka Vučetić Atletić. Iz Profokusa su izašla trenutno najutjecajnija imena na modnoj sceni.

– U modnom dizajnu: Zoran Aragović ‘Bite My Style’, Kristina Burja ‘Krie desing’, Sonja Lamut ‘Soel’, Kristina Špirk , Katarina Bilan, Aba Tomičić. A od vizažista su: Ana Raić, Mihaela Dodić, Kristina Atletić, Ivana Bugarija, Ema Kerekeš, Nina Jakiša, Ana Gabelić, Sanja Picco – otkriva Branka. Dodaje da Profokus nudi najbolje programe obrazovanja, specifičan pristup edukaciji s puno praktičnog rada i rad na projektima iz područja dizajna, mode i ljepote.

– Omogućili smo našim vizažistima rad na Fashion Weeku, projekti u dizajnu unutarnjeg i vanjskog  prostora, prezentacija modnih kolekcija na Fashion Weeku i drugim modnim događanjima – objasnila je Branka.

Što nudi Profokus

Profokus  obrazuje odrasle u specifičnim programima iz kojeg izlaze modni dizajneri, dizajneri interijera, dizajneri vrtova i pejsažne arhitekture, kostimografi, vizažisti, frizeri stilisti, fitoaromaterapeuti te dizajn i ugradnja noktiju kao i dizajn suvremenog nakita.

Upis u radnu knjižicu

Programi Učilišta Profokus su verificirani pri Ministarstvu obrazovanja, znanosti i športa. Važno jer je na kraju dobivate uvjerenje o kvalifikaciji koja se upisuje u radnu knjižicu danas u elektronsku evidenciju kvalifikacija.

Zanima vas moda?

Modni dizajner i kostimograf kreira odjeću, izrađuje krojeve po jedinstvenoj francuskoj metodi, upoznaje industrijsku tehnologiju izrade odjeće kao i poznavanje materijala, kostimograf otkriva povijest i konstrukciju kostima.

Modni stilist, osmišljava odjevni imidž. Najčešće upravo imidž igra veliku ulogu kod osoba kojima je u poslu izgled bitan, ponekad i presudan poput estradnih i filmskih zvijezda, televizijskih voditelja, sportaša i osoba iz javnog života.

Postanite frizer-stilist!

U početku programa provjeravamo predznanje koje imaju naši polaznici te ih nakon toga učimo novim tehnikama bojanja, šišanja, ondulacije i izrade frizura kao i vještine make up-a –  kaže Branka.

Postoje četiri predmeta kroz koje polaznici učilišta Profokus postaju pravi frizeri-stilisti, ali i umjetnici make up-a, a to su: Praktična nastava u frizerskom studiju, praktična nastava make up-a, komunikacija i povijest frizure i šminke.

– Praktična nastava izvodi se u specijaliziranom prostoru u salonu Fabula de Forma pod stručnim vodstvom mentora – ističe Atletić.

Dizajner nakita, dizajn i tehnologija izrade nakita suvremenim tehnikama izrade kao i poznavanje povijesnog nakita.

Vizažist

Vizažist je stručnjak za modnu, kazališnu, filmsku i televizijsku šminku. Make up je umjetnost gdje osim talenta veliku ulogu ima i poznavanje tehnike. Osnovni cilj u našem Učilištu je razvijati talent svakog osobno kroz stručno vodstvo najboljih predavača koji mogu pokazati kako postići spoj kreativnog i tehničkog savršenstva – pojasnila nam je Branka.

Zagospodarite prostorom

Dizajner interijera, svojim idejama i savjetom oplemenjuje prostor u kojem se ljudi kreću i žive, od idejnog do izvedbenog projekta.

Dizajner vrtova i krajobraza, profesionalac je za uređenje zelenilom i poznavalac sklada unutarnjih i vanjskih prostora.

Čudesna i čudotvorna priroda

Priroda je čudesna i čudotvorna počnemo li je istraživati. Naučit će to i polaznici programa za  fitoaromaterapeuta. U Profokusu će saznati sve o uporabi ljekovitog bilja i eteričnih ulja za liječenje, kao i za prevenciju pojedinih bolesti.

Cilj

Cilj Učilišta Profokus u programu usavršavanja za fitoaromaterapeuta je educirati polaznike u teoretskom znanju i praktičnim vještinama, za primjenu ljekovitog bilja i eteričnih ulja za liječenje i prevenciju pojedinih bolesti.

Pozivamo sve koji žele razvijati svoju kreativnost i promijeniti profesiju da se upišu u učilište Profokus i ostvare svoj san.