Što nakon ljeta?

Okupani sunčevim zrakama ili upornom ljetnom kišom, u mislima se vrti pitanje što nakon ljeta. Želja je oplemeniti svoje znanje, steći nove vještine, promijeniti radno mjesto, raditi nešto kreativno, konačno se uposliti i raditi posao koji te ispunjava. Put do toga cilja je obrazovanje, ali kako i što odabrati. Najdostupniji način pronalaska informacija je putem interneta. Kako se odlučiti? Koja je razlika između tečaja i verificiranog obrazovanja?

Što nudi obrazovanje kroz tečaj?

Tečajevi su uglavnom kratko segmentirani oblici edukacije za određene poslove ili izdvojene vještine. Vrijeme trajanja tečaja mora biti kratko i s vrlo jasno postavljenim ciljem što i koja vještina ili znanje će se pružiti polazniku. Tečaj treba održavati u vrlo malim grupama i jako stručna osoba koja će biti spremna na sva pitanja odmah odgovoriti. Cijena tečaja ne smije biti visoka nego razumna za dobiveni izdvojeni segment znanja.

2

Tko izvodi tečajeve?

Tečaj mogu izvoditi svi koji imaju stručne ljude, prostorne uvjete i svakako moraju imati jedan od pravnih oblika poslovnog subjekta kako bi svaki polaznik dobio račun za plaćenu naknadu tečaja. Na žalost sve je veći broj prevaranata koji prodaju obrazovanje kroz tečajeve bez stručnosti, financijske transparentnosti i na kraju bez ikakvih vrijednosti za polaznika.

Što je Verificirani program?

3

Verificirani programi su oblici obrazovanja koji su vrlo dobro osmišljeni, odobreni od Ministarstva znanosti obrazovanja i sporta i koji se provode u Ustanovi za obrazovanje. Na kraju obrazovnog procesa polaznik stječe uvjerenje koje se upisuje u radnu knjižicu, danas elektronsku evidenciju rada i kvalifikacije.

Da bi se obrazovni program mogao izvoditi za to je potrebno ispuniti prostorne uvjete, imati stručne i kompetentne predavače i andragoge, imati sredstva za rad i literaturu, i pravilno i stručno voditi cijeli proces obrazovanja.

Ovakav oblik obrazovanja zahtjeva duži proces obrazovanja kako bi polaznik dobio sva znanja i savladao predviđene vještine za određeno područje rada i zanimanje. Kroz verificirane programe polaznik sigurno i uspješno ide ka cilju stjecanja novih vještina, novih znanja i novih kompetencija u poslovnom svijetu, time i priliku rada u odabranim interesnim područjima.


Određeni oblici verificiranih programa nude i mogućnosti studentima stjecanje vještina u praktičnom obliku i usavršavanje drugih vrijednosti koje će biti cijenjeni na tržištu rada. Za ovaj proces obrazovanja potrebno je izdvojiti nešto više financijskih sredstava i vremena, ali Vam je osiguran put ka novom zanimanju, znanju i vještinama koje dobiveno uvjerenje i potvrđuje.

Ukoliko još tražite nešto posebno, stručno i profesionalno iz svijeta mode, dizajna ili fitoaromaterapije, zavirite u svijet verificiranih programa u Učilištu Profokus, Učilište sa uspjehom i tradicijom.