Report s MASTERCLASS-a Maria Dedivanovića donosi nam vizažistica Ivana Stanić

Nedavno je u Londonu održan Masterclass make up artista Maria Dedivanovića, kojeg obožavaju brojne svjetske zvijezde, a njegov rad poznat je velikom broju pratitelja na društvenim mrežama. Mnogi zaljubljenici u vizažizam sudjelovali su na luksuznom make up eventu, pa tako i vizažistica Ivana Stanić koja nas je provela i opisala svoja zapažanja s Masterclassa. Ivana je završila klasu vizažizma u Učilištu Profokus 2017/18, te se istakla talentom što pokazuju i njezini prekrasni radovi i suradnje.
Cjelokupni Ivanin rad moguće je pratiti na njenom Instagram profilu.

Ivana, kakvi su prvi dojmovi nakon održanog make up Masterclassa u Londonu?

Vratila sam se iz Londona prije 3 dana i još uvijek nisam svjesna što se dogodilo. Čudan je osjećaj kad netko koga stalno viđate na društvenim mrežama u jednom trenutku stane pokraj vas. Mario Dedivanović je osoba čiji rad redovito pratim i izuzetno cijenim. Nakon završenog Masterclass-a osjećala sam neopisivu inspiraciju i motiv za svoj daljnji kreativni rad.

Kako je bio organiziran Masterclass?

Već u 11:00 sati stigla sam na lokaciju gdje se održavao Masterclass. Trajao je od 12:00 – 17:00 sati. Po ulasku u kazalište dobili smo olovke i bilježnicu kako bi nesmetano mogli zapisivati svaki korak u postupku šminkanja koji nam je Mario prezentirao u svojem Masterclassu. Nakon puna dva sata rada u kojem je Mario nesebično pokazivao i objašnjavao postupak šminkanja kao i pravilnu primjenu proizvoda koje je koristio uslijedila je pauza gdje smo se osvježili uz hranu i piće. Masterclass je završio u zakazano vrijeme nakon čega je bilo organizirano slikanje s Mariom. Svi polaznici Masterclass-a dobili su vrećicu s poklonima i certifikat kojim je potvrđena nazočnost.

Kakav look je Mario demonstrirao?

Na početku Masterclass-a Mario je sve prisutne pitao kakav look bi željeli da pokaže. Naravno da su mišljenja u tako velikoj grupi bila podijeljena. Jedan dio je bio za plavi look koji je napravio za Kim Kardashian kada je bila predstavljena njihova nova paleta sjenila, dok je drugi dio prisutnih je želio vidjeti klasični bronzed makeup look. Mario se ipak odlučio za brončani makeup smatrajući da je taj look vječan i da će nas vizažiste klijenti u većini tražiti upravo takav look.

Sve nas zanima sadržaj goodie baga. Koji proizvod je tvoj favorit?

Bila sam iznenađena sadržajem poklon vrećice i sretna sam na svim dobivenim proizvodima. Uistinu se radi o jako kvalitetnim i popularnim proizvodima, od šminke i preparative za njegu lica. U tako izvrsnom odabiru poklona teško je izdvojiti koji mi je najdraži jer ima ih puno koji mi se dopadaju. Ipak moram priznati da sam skakala od sreće kad sam vidjela Anastasia Beverly Hills x Amrezy highlighter.

Koji ti je najdraži dio Masterclassa?

Doživjela sam veliko uzbuđenje kad nam se Kim javila preko FaceTimea. Vjerujem da smo tada svi postali svjesni gdje se nalazimo. Isto tako mi se svidjelo što je Mario tijekom cijelog Masterclassa spremno odgovarao na sva postavljena pitanja i velikodušno dijelio svoje male tajne.

Da li je Masterclass opravdao tvoja očekivanja?

S obzirom na visoku cijenu ulaznice očekivanja su bila velika. Za cijelu organizaciju mogu reći kako je postavljana vrhunski i profesionalno i to od odabira prostora, prezentacije sve do ljubaznog osoblja samog Masterclassa. Pri tome ne smiju se zaboraviti mali detalji kao što su olovka i bilježnica, hrana i piće i najvažnije veeeelika poklon vrećica. Sam Mario potrudio se da svaki trenutak bude zanimljiv i poučan zato mogu sa sigurnošću reći kako je Masterclass ispunio sva moja očekivanja.

Koliko su ti bile korisne informacije koje je Mario podijelio?

U današnjem svijetu Instagrama većinu informacija saznajemo online. Sada moram priznati da je potpuno drugačiji osjećaj kad ti netko osobno pokaže i sve detaljno objasni. Mislim da je velika stvar učiti od make up artista kao što je Mario Dedivanović koji je ujedno spreman podijeliti s drugima svoju tehniku, svoje tajne i trikove. Dobila sam korisne informacije o proizvodima , kako ih pravilno nanositi na lice i zato jedva čekam primijeniti to na svojim klijentima, a svakako i na sebi. Stvoriti svježi prirodni izgled uz naglasak na njihove najbolje dijelove je nešto što mi se trenutno dopada i želim još više raditi i primjenjivati nove tehnike.

Must see u Londonu za beauty freakove i za savršeni Instagram trenutak?

London je grad pun fotogeničnih lokacija koje su kao stvorene za Instagram. Dovoljno je samo otići u centar grada i jednostavno hodati. U tom gradu svaka ulica ima svoju priču. Ako se odlučite kupovati šminku, London je mjesto s velikom ponudom make up brendova. Za high end šminku preporučujem shopping centre kao što su Selfridges, Harvey Nichols i Harrods, a za onu drugstore kozmetiku tu je Superdrug, kao i Primark u kojem možete kupiti pribor za šminku po jako povoljnim cijenama.