Radionica nakita s Mijom Hebib

Radionica nakita s Miom Hebib u Učilištu Profokus

Oduvijek je čovjek imao potrebu da ukrasi svoje tijelo. Još u prapovijesti na pronađenim spiljskim crtežima moguće je vidjeti kako postoje razni ukrasi od grančica, kosti životinja, kamenčića kojim se ukrašavalo tijelo. Današnji modni svijet nemoguće je zamisliti bez modnih dodataka, a najviše bez nakita.
Nakit koji se danas proizvodi svakako je dio naše kulture povezan s materijalnim mogućnostima da kupujemo komercijalni ili dizajnerski nakit ili nakit od dragog kamenja ugrađen u zlato, srebro, platinu ili pak od novih jeftinijih materijala, pleksiglasa pa sve do raznih smola koje mogu vjerno ‘glumiti’ plemenite i prave kovine te kamenje.

Radionica nakita s Mijom Hebib

U izvrsnoj radionici nakita, koju je vodila u učilištu Profokus, poznata dizajnerica Mia Hebib prenijela je dio svojeg velikog znanja i iskustva u stvaranju nakita. Svoj rad u ateljeu Oblik Atelier, Mia je posvetila stvaranju drugačijeg nakita koji ima izraženu dizajnersku notu. Dovoljno je komercijalan pa se nalazi u prestižnim trgovinama u Americi.

Puno rada i istraživanja, poznavanje tehnologije izrade važni su elementi za uspjeh – objasnila je Mia koja živi i radi u New York Cityju. Ono što povezuje nakit svakako je odjeća pa pratiti modne trendove od forme preko boje i teksture važno je da bi nakit dobio svoje pravo modno mjesto.
Mia je polaznike radionice uputila u modne trendove nakita za nadolazeću sezonu i otkrila male tajne kako razumjeti, pronaći put od pravilno postavljenog dizajna, prezentacije i plasmana.
U ovom trenutku Mia priprema kolekciju za sajam nakita u Parizu, kao i prezentaciju za Vogue.
U nastavku suradnje s Profokusom ponuđen je projekt koji bi mogao zaživjeti na tržištu.

Radionica nakita s Mijom Hebib
Foto: Zvonimir Atletić