FloraArt 2017 - Učilište Profokus

FloraArt 2017 – Projekt Profokusovih dizajnera vrtova i pejzažne arhitekture

Pod nazivom „ Komadić vrtne umjetnosti “  na međunarodnoj izložbi FloraArt najvećem  hortikulturnom događaju, kreativni projekt izradili su polaznici Profokusa koji se obrazuju za dizajnere vrtova i pejzažnu arhitekturu.

FloraArt 2017 - Učilište Profokus

Na samom ulazu u tunel iz Art parka postavljana je kreativna instalacija koja je osmišljena  tijekom nastave i to pod mentorskim vodstvom Alke Ševo mag.ing.hort. i Ane Horvath mag.ing.hort.

U ovom projektu, sudjelovali su budući dizajneri vrtova: Valentina Dasović, Jelena Juran, Kristina Lazaneo, Tanja Vukšić, Barbara Blašković, Olja Janković, Edi Miler, Karmen Dujaković

Voditelj projekta je Igor Filipović, a idejne skice izradila je Tamara Ćuković.

Učilište Profokus, tvrtka Vrtlarica, te gđa. Sandra Probst, uključili  su se kao sponzori i podržali ovu vrijednu akciju talentiranih dizajnera.

Ova instlacija smatra se značajnim radom u promoviranju dizajnera vrtova.
Učilište Profokus prvo je verificiralo ovaj jedinstven program koji sprovodi već šestu godinu zaredom. Tako je promoviralo značaj obrazovanja za zanimanje koje postaje sve traženije.

 Da je za naše okruženje važna ljepota dobro osmišljenih i uređenih eksterijera, vrtova , parkova, atrija svakako pokazuje još jedan projekt u kojem je sudjelovala mentorica Profokusa , Ana Horvath mag.ing. hort.

Savršena cvjetna priča koja je zaživjela u samom tunelu Grič oduševila je mnogobrojne posjetitelje.

FloraArt 2017 - Učilište Profokus

Tako je ove godine za vrijeme trajanja FloraArta, projekt pod nazivom – “cvjetarnik u tunelu” Grič dobio još jednu atraktivnu lokaciju. Zagreb je tako dobio izložbu koju pogleda više stotina posjetitelja što stranih što domaćih.

 

S ponosom možemo zaključiti kako se Profokus značajno uključio u cvjetnu bajku kojom promovira ljepotu i kreativnost za koje je potrebno kvalitetno obrazovanje koje pružaju izvrsni mentori Učilišta.

Mediji i javnost s velikim interesom prate ovaj odličan projekt:

 

Foto: Profokus
Video: HRT4