Otvorena vrata Profokusa sa Sandrom Marković!

Kako bismo prezentirali program usavršavanja za vizažistu otvorili smo vrata škole i donosimo pregled rada na nastavi u klasi mentorice Sandre Marković.

 

Profesionalna tehnika koncipira se na radu u ogledalu i specifična je za Učilište PROFOKUS.
Takvim radom primjećujemo stvari koje ‘normalnim’ gledanjem nećemo vidjeti.
Tako određujemo savršenu sredinu, prekrivamo nedostatke ili dodajemo sjene.fotografija

Prije početka vizažiranja pravilan odabir boja ključan je kako bi make up pristajao klijentu. Potrebno je odrediti tonalitete koji najbolje odgovaraju njegovom tonu kože, boji očiju i kosi. Također potrebno je razlikovati boje koje su predviđene za dnevni, a koje za večernji make up.

Da bi make up bio dobar, vrlo je važna podloga koju je potrebno prilagoditi boji kože prema nedostacima na koži kao i vrstu podloge prema prigodi. Ako je scenski make up tada je podloga prilagođena prema boji rasvjete.
Svaki polaznik mora gledati na lice kao sliku i napraviti kompoziciju prije rada. Potrebno je naći ravnotežu između svega nanesenog na lice te vidjeti da li sve zajedno čini smislenu cjelinu.Ako naglasite oči, kakav ruž bi najbolje odgovarao i zašto?

Nakon podloge bitno je savladati sve tehnike šminkanja očiju kao što su tzv. talijanka, bana i smokey eyes. Dobar vizažist mora biti kreativan i inovativan u kombinaciji boja sjenila, ali u skladu s bojama kože, očiju i kose.

Smokey eyes je tehnika nanošenja sjenila tako da se iz najtamnije nijanse stupnjevito prelazi u najsvjetliju. Nijansiranje sjenila ne mora nužno biti sve crno, izbor sjenila može biti ljubičasta, zelena, tamno plava ili tamno crvena. Smokey eyes je tehnika koja se često koristi za večernji make up.
Jedna od čestih tehnika šminkanja očiju je tzv. banana. Ona odgovara gotovo svakom tipu oka ovisno o odabiru boja. Koristeći ovu tehniku oko dobiva dubinu, izraženiji pogled, a umor očiju nestaje.

Kako bi zaokružili oko i upotpunili make up važno je obratiti pozornost na obrve.
Za oblikovanje obrva, bitno je izabrati dobar ton boje s kojom ju popunjavamo. Za to koristimo kosi kist i sjenilo jer je izgled puno prirodniji.
Nanošenje rumenila je vrlo bitan dio make upa. Dobrim odabirom boje rumenila kao i tehnikama nanošenja rumenila postižemo potrebnu svježinu lica.
Rumenilom naglašavamo oblik lica – mogu se naglasiti konture obraza, te istaknuti ili ublažiti jagodice.

Za savršeno pravilne i pune usne potrebno je nanijeti olovku za usne istog tona kao ruž.
Olovkom za usta možemo ih malo povećati, te dobiti željeni volumen koristeći odgovarajuću tehniku.
Prilikom nanošenja ruža potrebno je biti precizan i imati mirnu ruku. Tu je kist za usne glavna pomoć. Najprije je potrebno ispuniti centar usana, a nakon toga ispunjavamo rubove.
U uljepšavanju i šminkanju, vrijedi pravilo manje je više! Ako smo nanijeli izražajni ruž, oči ćemo ostaviti lagano naglašene i prozračne. Sedefasta i svjetlucava sjenila boje kože privući će dovoljno pažnje, a neće skrenuti pažnju sa savršeno našminkanih, punih usana.

Sve o verificiranom programu usavršavanja za vizažistu!
Pratite rad naših vizažista na Dreft Fashion Weeku Zagreb, koji traje od 20.-23.11.2013.