Unicorn Magic - Učilište Profokus

Održano Make Up Natjecanje s temom “Unicorn Magic”

U petak, 9. ožujka 2018. godine na Danima ljepote i fitnessa u prostorima Zagrebačkog Velesajma u organizaciji Učilišta Profokus održano je Make Up Natjecanje s temom „Unicorn Magic“. Sada već tradicionalno natjecanje mladih neprofesionalnih vizažista i ove je godine pobudilo velik interes koji se odrazio u brojnim prijavama na natjecanje kao i u velikoj posjećenosti.
Ovogodišnja tema zamišljena je kao poticaj sudionicima da prilikom prezentiranja svojih tehnika šminkanja upotrijebe živopisne boje i oslobode svoju maštu i kreativnost.

Svi sudionici pokazali su visoki stupanj inovativnosti i kreativnosti, a njihov rad je budnim okom pratio iskusni stručni žiri u sastavu Lucija Lugomer – plus size model, Žana Kožul – vizažistica, Sandra Marković – vizažistica, Kristina Šalinović – top model, i  Zoran Aragović – modni dizajner, koji je između ostalog ocjenjivao upotrijebljene tehnike, maštovitost, odabir boja te cjelokupni dojam.

Članovi žirija su temeljem svog znatnog profesionalnog iskustva kao pobjednicu odabrali Anu Vlajnić, koja ih je oduševila svojim radom, upotrijebljenim tehnikama te interpretacijom i vizijom zadane teme.

Drugo mjesto osvojila je Paula Begović iz Industrijsko-obrtničke škole Virovitica, a treće mjesto pripalo je Gabrieli Djokić sa Zdravstvenog učilišta Zagreb. Svim finalisticama dodijeljena su priznanja o sudjelovanju na make-up natjecanju.

Cijeli događaj ne bi bio moguć bez pokroviteljstva vrhunskih sponzora, vodećih kozmetičkih brandova – Bioderma, Illamasqua, Kryolan, Essence i L.O.V Cosmetics koji su osigurali vrijedne i velikodušne nagrade:Pobjednica i dobitnice drugog i trećeg mjesta osvojile su bogat paket kozmatičkog branda Essence koje je dodjelila gđa. Matilda Miličić, brand menagerica Essence Cosmetics.
Kozmetika Essence u zanimljivim novim kolekcijama koje predstavljaju gotovog svakoga mjeseca uspjevaju ponuditi razne novitete, koji su prepoznati svojom kvalitetom i cijenom.

Vrhunska preparativna kozmetika Bioderma osigurala je vrijedan paket za pobjednicu ali i ostale finalistice. Dermatološki laboratorij Bioderma punih se 30 godina nalazi na samom vrhu ljestvice francuskih proizvođača dermokozmetike. Rukovodeći se ovim principom, Bioderma je izumila prvu micelarnu otopinu koja i danas zauzima vodeće mjesto u svijetu, te se nalazi u setu svih svjetskih vizažista.

Brand Illamasqua osigurao je paket za pobjednicu ali i drugo i treće mjesto. Illamasqua je postala svjetski fenomen, ponosni predvodnik u slobodi izražavanja i naglašavanju vlastite ljepote i osobnosti. Želja za stvaranjem iznimno kvalitetnog i izdržljivog make-upa sa formulacijama do sada neviđenim na svjetskom kozmetičkom tržištu pretočena je u stvarnost.

Profesionalna kozmetika branda Kryolan osigurala je pakete za prva tri mjesta koje je dodjelila Ana Marija Rubić, direktorica tvrtke Conure. Kryolan je specijalizirani proizvođač profesionalne šminke koja se koristi u sektoru ljepote, kazalištu, filmu i televiziji širom svijeta, te se može nabaviti u Vlaškoj 73.

Mnogobrojnu publiku oduševila je i gošća Tena Zovak, predstavnica klase vizažista Učilišta Profokus 2017/18., koja je za svoj rad i uloženi trud kao poklon primila Kryolan paket kozmetike.

Učilište Profokus, kao centar obrazovanja za modne dizajnere, kostimografe, modne stiliste, frizere, dizajnere interijera, dizajnere vrtova i fitoaromaterapeute, u svom djelovanju uvijek nastoji promovirati važnost obrazovanja i motivirati talentirane pojedince na daljnji profesionalni razvoj. To je bio cilj i ovogodišnjeg, 12. Make Up Natjecanja zaredom, koji je vizažistima amaterima pružio priliku da kroz zabavu pokažu svoje vještine i informiraju se o mogućnostima daljnje edukacije u ovom području.

GALERIJA:

Foto: Z.Ferina