NATJEČAJ ZA BESPLATAN DIZAJN UREĐENJA VRTA

Učilište Profokus poziva sve zainteresirane vlasnike posjeda oko stambenih ili poslovnih prostora da se prijave na natječaj za izradu projekta uređenja vrta u vrijednosti od 6.000,00 kn do 8.000,00 kn koji će za njih besplatno izraditi kreativni polaznici Profokusovog programa „Dizajn vrtova i krajobrazne arhitekture“. Svaka planska i cjelovita renovacija vrtova započinje prvim korakom – izradom projekta za njegovo uređenje. S obzirom da vrt predstavlja površinu koja je podložna raznim vanjskim utjecajima, projekt za uređenje mora biti detaljno razrađen, sveobuhvatan i profesionalan. Jedino takav projekt može zaista postići svoju svrhu, a to je pružiti vlasniku vrta ugodan prostor za odmor i uživanje koji utjelovljuje njegovu osobnost, a da pritom ne narušava sklad prirode koja ga okružuje.
Dizajniranje vrtova je proces koji započinje vizualizacijom, upoznavanjem sa željama vlasnika a završava izradom projektno-idejnog rješenja čiji je cilj postići ugodnu i organiziranu cjelinu u kojoj svaka komponenta ima odgovarajuću ulogu.

Ako za dizajn bude odabran baš Vaš vrt, naš tim dizajnera vrtova i krajobrazne arhitekture će, pod budnim okom mentora, izraditi ukupno nekoliko različitih verzija projekta uređenja Vašeg vrta. Potom će mentori izabrati tri najbolja rada koja će Vam predstaviti kako biste Vi mogli donijeti konačnu odluku i izabrati onaj koji najviše odgovara Vašim željama, potrebama i mogućnostima.
Svaki projekt sadržavati će tehnički opis uređenja, popis i cjenik predviđenih radova i materijala te sve ostale detalje potrebne za preobrazbu vrta u Vašu osobnu oazu mira u kojoj ćete moći svakodnevno uživati.

Kriteriji za prijavu:

  • zemljište u Zagrebu ili bližoj okolici
  • privatna ili poslovna namjena
  • površina minimalno 600m2
  • ravni ili blago nagnuti teren

Način prijave:

  • potrebno je popuniti OBRAZAC
  • 3 fotografije zemljišta
  • pripadajući nacrt (izvod iz katastra ili arhitektonski nacrt)
  • fotografije poslati na: uprofokus@gmail.com

Prijave traju do 20.02.2019.

Nakon zaprimanja prijave na popunjavanje ćemo Vam dostaviti upitnik o Vašim željama i potrebama.
(Napomena: projekt dizajna vrta ne uključujene uključuje samu izbedbu i nabavu matrijala.)