Božicna revija Učilište Profokus
comment 0

MODNI PANEL I REVIJA POLAZNIKA MODNOG DIZAJNA UČILIŠTA PROFOKUS

U Novu godinu s novim i kreativnim  idejama polaznika Profokus

Kako realizirati svoje ideje, kako brzo i kvalitetno usvojiti znanja i kako ostvariti put ka uspjehu, sve su to pitanja koja postavljaju budući modni dizajneri.

Odgovor na to pitanje dali su polaznici Učilišta Profokus i održali reviju i  „Modni mingl“ u kojem su sudjelovala renomirana imena iz svijeta mode i proizvodnje. Cijeli koncept osmislila je i vodila menadžerica Učilišta Profokus Kristina Atletić i tako je pokazala polaznicima kako se vrhunski  vode projekti. Uputila ih je u važnost suradnje modnih dizajnera i modnih stilista koji su svoja prva stečena znanja primijenili na ovoj reviji, kao i izvrsni mladi frizeri stilisti s odličnim frizurama, te vizažisti i njihov kreativni make up. 

Polaznice druge godine modnog dizajna Marina Buljat, Lorena Gečević, Anamarija Karlović, Andreja Komak i dizajnerica Mirijam Martić
Modni dizajneri prve godine Marina Šakota, Karla Jurjević, Barbara Kecerin, Filipa Pušić, Kristina Kežman Šercer, Mihaela Štimac Rojtinić
Frizeri Fran Brunović, Valentina Kupsjak, Marija Rožić i Lea Tolić te vizažisti Dora Marošević voditelj tima, Elena Vugrinec, Nives Martinić, Mia Bulić Lucija Majcan i Paula Peloza
Modni stilisti Melita Bezjak, Danijela Blaić, Tomislav Ferić, Martina Jurković, Suzana Šaško, Lorena Škriljevećki, Nika Šupljić-Knez, Paula Veličković.

Metoda brzog usvajanja znanja

U fantastičnom prostornom konceptu Square One Coworking, prikazana je kreacija polaznika prve i druge godine modnog dizajna što je zasigurno poticaj kreativnosti u nastupajućoj 2022. godini.

Modni dizajneri prve godine Marina Šakota, Karla Jurjević, Barbara Kecerin, Filipa Pušić, Kristina Kežman Šercer, Mihaela Štimac Rojtinić su prvi put su predstavili svoje odjevne modele te pokazali kako su unutar samo dva i pola mjeseca svoju viziju pretočili u gotov proizvod. 

Na tom putu pomagali su im stručni mentori čije se zalaganje i trud prilikom edukacije moglo vidjeti na svakom segmentu dizajna. Polaznici druge godine Lorena Gečević, Marina Buljat, Anamarija Karlović, Andreja Komak pokazali su poznavanje i stvaranje dizajna od ideje do izrade kroja i tehnološke izrade. 

Od zahtjevnih rukava i njihove složene konstrukcije sve do začudnih rezova, te izazova da se upusti u kreiranje muške odjeće, dizajneri su ostvarili zadani cilj i pokazali kako je moguće savladati sve zapreke usvojenim znanjem.

Kako bi cijeli doživljaj modnog događaja bio zaokružen, u samoj produkciji su im se pridružili modni stilisti i vizažisti prve godine koji su također u nepunih 3 mjeseca savladali bazne/prve korake te iskusili čari svog budućeg zanimanja.

Finale revije bilo je rezervirano za bivšu polaznicu Učilišta Pofokus, Mirijam Martić, koja velikim koracima grabi prema uspješnoj karijeri modnog dizajnera.

Njena kolekcija inspirirana je Etno motivima i premijerno je bila prikazana na Etno reviji u Vinkovcima.

Modni panel

Da bi modna priča imala svoje finale, organiziran je panel „Modni mingl“ u kojem su sudjelovala renomirana imena iz svijeta mode, proizvodnje Josipa Malašić Petričević – Naftalina, Tihana Harapin Zalepugin – Talia model, te Zoran Aragović – Bitemystyle i Kristina Burja – Krie design, koji su ujedno bivši polaznici modnog dizajna Učilišta Profokus

Govornici su u ugodnom razgovoru s polaznicima odgovarali i davali svijete, a između ostalog, komentirali i situaciju u modnom svijetu te zaključili kako hrvatski modni dizajn ima velikog potencijala uz izuzetno talentirane kreativce koji uče u učilištu uz pomoć vrhunskih stručnih mentora stvaranja dizajna do produkcije kolekcije, te kako izgradnje branda.

To je ujedno i smjer koji bi trebao poticati mlade da nakon obrazovanja budu spremni za svoj samostalni rad.

U nastavku, pogledajte punu galeriju događaja:

FOTO: Zvonimir Ferina
MODELI: Talia Model

Leave a Reply


*