Kreativni timovi Profokusa sudjeluju na izboru za Miss Zagreba i Zagrebačke županije

Privlačnost ženske ljepote oduvijek je bila važna tijekom povijesti. Ljepota ženskog lica, kose, kao i tijela spominje se od Egipta i traje sve do danas. Upravo natjecanje u ljepoti privlači pozornost i stoga nije čudno da rado pogledamo baš takva zbivanja.

Ljepota je privukla i cijeli kreativni tim Profokusovih polaznika koji će svojim znanjem i vještinom dodatno naglasiti svu ljepotu natjecateljica za Miss Zagreba i Zagrebačke županije.

Polaznice odjela kostimografije izradile kostime

Zagreb je stoljećima bio centar u kojem su žene pratile modne trendove. Razni modni žurnali stizali su iz Pariza i odjeća se šivala kod vrsnih krojačica.
Baš ta moda inspirirala je polaznice odjela kostimografije: Danijelu Valentić Sever, Nikolinu Ribarić i Petru Stojanović, da izrade kostime koji su 1888. godine bili popularni jer su naglašavali stražnji dio tijela.

U suradnji sa sponzorom „Tkanine i pribor“ odabrani su materijali i izrađeno je deset kostima koje će nositi natjecateljice na izboru za Miss Zagreba.

Ovim projektom Zagreb je, kao modni centar, dobio punu važnost da pokaže koliko su žene lijepe i kako više stoljeća moda ima važnu ulogu u njihovu životu. Ujedno pokazano je znanje i profesionalan pristup mladih budućih kostimografkinja.

One su izradile kostime koje su već i na samoj probi oduševljeno prihvatile natjecateljice, a zasigurno će oduševiti i sve prisutne na samom natjecanju.

Profokusovi frizeri stilisti uključeni u projekt

Za cjelokupni dojam brigu vode i frizeri stilisti, koji se obrazuju u Učilištu Profokus.

Pod mentorskim vodstvom Krešimire Roviščanec, pokazati će svu vještinu i umijeće češljanja koji su važni na ovom natjecanju.
Grupa mladih frizera stilista pokazat će kako je kosa i frizura spoj koji ističe žensku ljepotu.

Profokusov tim vizažista šminka kandidatkinje za Miss Zagreba

Već tradicionalno kandidatkinje za Miss Hrvatske šminka Profokusov tim vizažista.

vizazisti-Profokus

Ovim projektom omogućeno je stjecanje prakse i primjena kvalitetnog, sveobuhvatnog znanja profesionalnih vizažista koji se obrazuju u Profokusu.

Izborom za Miss Zagreba i Zagrebačke županije koji će se održati 24.02. 2016. u 20,30 sati u Opera multimedijski klub, Petrinjska 4.

Učilište Profokus podržalo je projekt u kojem od frizure, šminke i povijesnih kostima sudjeluju svi koji svojim znanjem mogu doprinijeti da ženska ljepota zasja u najljepšem izdanju.