tecaj za frizere

Kako nastaviti školovanje nakon srednje škole za frizera

Većina mladih frizera po završetku srednjoškolskog obrazovanja se nađe na raskrižju svojih želja i mogućnosti. Oni koji bi željeli svoje stručno obrazovanje nastaviti i školovati se dalje ne pronalaze svoj put.

Koliko je usvojenog znanje nakon završene srednje škole za frizere? 

Nažalost većina tek završenih frizera nema ni dovoljno znanja ni samopouzdanja za samostalan rad. Praktični dio nastave koji su tijekom svojeg školovanja odradili u frizerskim salonima većini nije donio mogućnost da svlada tehnike bojanja, šišanja i feniranja.
Tako su ostali bez temeljnih znanja i vještina i posve nesigurni i u one dijelove koje su zasigurno naučili u školi za frizere.

Koji put odabrati nakon završene škole za frizere?

4628bd2bef18326c7deb3f6628fddc10

Kada je pitanje nadogradnje znanja i vještina u području frizerstva većinom su organizirani kratki jednodnevni seminari. Prezentira se neka specifična frizerska tehnika. To može biti u području bojanja kose ili šišanja. Takvi seminari namijenjeni su za profesionalce, pa zato oni koji su završili srednju školu za frizere neće pronaći svoj interes na takvim seminarima.
Oni koji su željni znanja svakako će biti spremni uložiti svoje vrijeme i trud da se dodatno obrazuju.
Za njihovo znanje dobro je pohađati verificirane programe za frizere stiliste.

Nakon završene škole za frizere treba se usavršavati

Uvijek tražiti i usavršavati osobno znanje potrebno je frizerima nakon završene škole za frizere. Od tehnike šišanja koja u sebi sadrži sve zakonitosti od pravilnog držanja škara i češlja, sve do kompozicije boja, miješanje boja, poznavanje pigmenta, sve su to važni elementi kako bi netko mogao postati frizer stilist.
Učilište Profokus uvidjelo je sve potrebe u obrazovanju i usavršavanju za frizera stilista i stvorilo program koji je upravo namijenjen mladim frizerima .

Koja su znanja potrebna po završetku škole za frizere?

Da bi mladi frizer mogao samostalno raditi potrebno je tijekom obrazovanja u programu Učilišta Profokus provesti praktičnu nastavu i tako stječi znanja za samostalan rad.
Tijekom praktičnog dijela nastave polaznici su usmjereni na rad pod mentorskim vodstvom. Mentor je stručna osoba koja pokazuje sve tehnike u frizerstvu. Osim izvrsnog znanja to je osoba koja zna motivirati i pratiti rad svakog polaznika.

6505ef7ea0dd1bb073723c36faa56a6a
Upravo u praktičnom djelu nastave važan je odnos polaznika i mentora jer upravo frizerstvo sadrži niz elemenata koji su važni da bi rezultat bio odličan.
To je teoretsko znanje, praktično znanje i kreacija. Kada uzima pramen kose i svojim škarama ju reže frizer mora znati što čini, na koji način reže kosu i na kraju kakva će frizura, odnosno oblik, kreacija biti krajnji rezultat. To je svakako velika odgovornost, jer nakon što je kosa odrezana ispravka više nema.
Greške su u frizerstvu dugoročne. Čekanje i po nekoliko mjeseci da kosa naraste.
To nikako ne ide u prilog frizerima koji će izgubiti nezadovoljnog klijenta.

Kako odabrati dobru školu za frizere?

300

Kada posjedujemo znanje tada s lakoćom obavljamo posao. Do znanja se ne dolazi jednostavnim putem. Važno je pri odabiru škole za frizere i usavršavanje dobro proučiti program koji škola nudi.
Unutar školskog programa važno je utvrditi što se radi tijekom praktičnog dijela nastave.
Za cjelokupni program tko je zadužen kao mentor i predavač.
Koliko sati se provodi na nastavi, i što se dobiva kao isprava nakon završenog obrazovanja.
Nakon što je polaznik upoznat s programom treba odrediti svoj cilj. Biti savjestan koliko će sam uložiti truda i koliko će savjesno odrađivati vježbe.
Znanje u frizerstvu stječe se praktičnim radom i upornom vježbom. Ako još postoji i prirodni talent, osjećaj za boje i formu, uspjeh je neizostavan.

Koji su rezultati nakon završene škole za frizere, a kakve rezultate polaznik postiže u programu usavršavanja za Frizera stilistu?

100

Nakon završene škole za frizere polaznici nisu savladali sve frizerske vještine. Nemaju sigurnost za samostalan rad, pa i stečeno znanje tijekom školovanja potiskuju.
U Učilištu Profokus već dvanaest godina provodi se program usavršavanja za frizere stiliste.
U nedostatku nadogradnje znanja koja su potrebna mladim frizerima nakon završene srednje škole ili oni koji žele steći dodatna znanja osmišljen je jedinstven program.
Od novih tehnika šišanja u kojima je zastupljen rad na pravilnom šišanju dugačke kose, pravilnom šišanju novih klasičnih forma, kao i kreativnom šišanju.
Tu je i tehnika bojanja kose koja sadrži sve vrste od klasičnog načina bojanja i poznavanja miješanja boja sve do pramenova i novih vrsta bojanja, npr. ombre . Zastupljene su fen frizure, dignute frizure.
Praktična nastava provodi se u frizerskom obrazovnom centru. Moderan pristup kao i dodatno obrazovanje u osnovama makeupa dio su programa kako bi se steklo znanje za samostalni budući rad.

0397bedc5d179da1d87dcfab2fc1fe0d
Za rad u obrazovnom centru Profokusa odabrani su stručnjaci i vrsni mentori. Svoje znanje prenose na polaznike koji tijekom praktične nastave usvajaju potrebna znanja za svoj budući rad.

Postignuti rezultati nakon završene škole za frizere i usavršavanja u Profokusu.
Nakon završenog obrazovanja usavršavanja devedeset posto naših polaznika se zaposlilo. To je najveći uspjeh Učilišta Profokus, naših mentora i svakako naših polaznika.
Nakon položenog završnog ispita frizeri stilisti bili su spremni za tržište rada.
Većina je ostala raditi kod svojih poslodavaca, a kada su položili majstorski ispit odlučili su se na samostalno otvaranje obrta. Ne samo da su izvrsni frizeri, oni danas znaju i beauty šminkanje koje su također savladali tijekom svojeg usavršavanja.
Danas po cijeloj Hrvatskoj imamo izuzetne frizere stiliste koji su svoje obrazovanje stekli u Učilištu Profokus.