Formulator prirodne kozmetike - Učilište Profokus
comment 0

Formulator prirodne kozmetike: Uloga i značaj

Posljednjih nekoliko godina ubrzano se razvija područje prirodne / organske kozmetike u cijelom svijetu pa tako i u Hrvatskoj. U tom kontekstu nastali su i pojmovi formulator kozmetike, formulator prirodne kozmetike, formulator organske kozmetike i slični. Radi se o pojmovima koji mogu biti i zanimanja ljudi koji se bave tim područjem.

Pročitaj više
Formulator prirodne kozmetike - Učilište Profokus

Odaberi pravu edukaciju za FORMULATORA PRIRODNE KOZMETIKE

Potrebne kvalitete i sposobnosti dobrog formulatora

Svaki formulator kozmetike iza sebe ima određenu edukaciju na kojoj je naučio raditi taj posao. U pravilu se spominje ozbiljna edukacija formulatora kozmetike koja traje dulje od jednodnevnih ili dvodnevnih tečajeva. Poželjno je da su edukacije verificirane od strane Ministarstvo znanosti i obrazovanja.
U posljednje vrijeme često viđamo po društvenim mrežama omalovažavanje verificiranih programa koje imamo na tržištu prirodne kozmetike. To omalovažavanje rade upravo oni koji takvu edukaciju nikada nisu niti završili. Uglavnom se vežu za „upisivanje zanimanja u virtualnu radnu knjižicu“.
Ali to upisivanje je potpuno sekundarno u ovom kontekstu. Važnost verificirane edukacije je u njenoj kvaliteti. Takav je program prošao rigoroznu kontrolu stručnih tijela koja su program odobrila.
A to znači da program udovoljava svim propisanim uvjetima po pitanju kvalitete sadržaja edukacije, metoda podučavanja, opreme koja mora biti dostupna na edukaciji, izvođenja nastave i stručne spreme i kvalitete predavača koji mogu izvoditi takvu edukaciju. I sve sa ciljem da polaznik edukacije dobije što kvalitetnije znanje i bude osposobljen samostalno obavljati posao.
Kriteriji za verifikaciju programa edukacije su vrlo ozbiljni i propisani su od strane Europske komisije.

Pročitaj više
comment 0

Predstavljamo novi, ekskluzivni obrazovni program!

Estetsko uređenje obrva i trepavica s naglaskom na primjenu prirodne kozmetike –  jedini program u EU s diplomom koja će vam otvoriti vrata industrije ljepote!

U partnerstvu s renomiranom Kallos Beauty Academy,  Učilište Profokus ponosno predstavlja intenzivan dvomjesečni program od 125 sati posvećenih tehnikama  estetskog uređivanja obrva i trepavica uz primjenu prirodne kozmetike
Ovdje stvaramo Vašu budućnost u beauty industriji.

Pročitaj više
LIGHT DESIGN - EDUKACIJA - Uciliste Profokus

LIGHT DESIGN – edukacija

Rasvjeta ima moć transformirati interijer, naglasiti arhitekturu te stvoriti emociju. Upravo zato pravilan odabir i pozicioniranje rasvjetnih tijela ključno za stvarnje ugodnog i estetski privlačnog interijera i eksterijera. 
Svjetlo nam omogućava da stvorimo posebnu atmosferu i doživljaj u prostoru te zadivljujuće efekte, a često čini prostor funkcionalnim. 

Pročitaj više
osvoji stipendiju - profokus

Osvoji stipedniju za program FITOAROMATERAPIJE!

Oduvijek ste se htjeli baviti zanimanjima koji pomaže tijelu kod raznih zdravstvenih tegoba. Fitoaromaterapiju možemo preporučiti svima  koji žele pristupiti potpuno prirodnom načinu suzbijanja raznih zdravstvenih tegoba ili žele iste prevenirati. Tijelo treba znalce koji dobro mogu razaznati razne signale koje tijelo šalje kada dolazi do problema. Upravo fitoaromaterapija može pomoći da savladamo određene zdravstvene tegobe.

U suradnji s portalom EDUCENTAR dodjeljujemo stipendiju najkreativnijem kandidatu za novu školsku godinu 2022/23.

Pročitaj više