Pronađi svoj posao snova!

Kako često razmišljamo o odluci zašto smo odabrali posao kojim se bavimo. Većina mladih odluči upisati studij bez jasne vizije što im to zanimanje donosi. Nekima je osnovni cilj dobro zaraditi i nije ih briga što će danas ili sutra sve rutinski obavljati. Drugima je pak važno da rade baš ono što vole, bez obzira na to što je teško pronaći posao baš u toj struci.

Obrazovanje koje nudi promjene

posao-snova-Profokus-2
Ustanova Profokus koja je osnovana prije dvadeset godina i uspješno je verificirala jedanaest programa koji su vezani za umjetnost i dizajn. Tijekom svojeg rada u području modnog dizajna obrazovani su danas poznati dizajner kao što je Zoran Aragović, Kristina Burja, Sara Lončarić, Natalija Smogor, Sonja Lamut, te kostimografi Damir Raković, modna stilistica Ivana Pavić, stilistica i blogerica Ljupka Tanevska. Mogli bi nabrajati niz poznatih koji djeluju na modnoj sceni kao što su vizažisti na Novoj TV, RTL, promotori Illamasque, YSL, Diora, Chanela. Većina je završila fakultete, no svojom jasnom odlukom promijenili su stečeno zanimanje u novo koje najviše vole i žele raditi.

Što je važno za uspjeh?

Istraživanja su pokazala kako je za uspjeh važno obrazovanje, ljubav prema budućem zanimanju i želja za uspjehom koja je povezana s upornim radom. Pokazalo se da element sreće u svemu ne izostaje jer kako tvrde stručnjaci i sretne okolnosti moguće je doživjeti češće ako se kontinuirano radi i komunicira.

Promjena zanimanja česta je pojava

U razvijenim društvima promjena zanimanja česta je pojava. Nerijetko se dogodi da osobe s određenim zanimanjem promjene svoje radno mjesto i shvate kako je ipak njihova želja u promjeni i želji da budu frizeri, vizažisti, modni stilisti, a ne ekonomisti.

Zagarantiran uspjeh

posao-snova-Profokus-4
Odličnim predavačima i mentorima, praktičnim radom te izvrsnim obrazovnim programima kao što su modni dizajn, modni stilist, kostimograf, dizajner interijera, dizajner vrtova, vizažist, frizer stilist, dizajner nakita, fitoaromaterapeut. Učilište Profokus je lider u školovanju i uspješnosti pri upošljavanju. Danas većina nakon što završi obrazovni ciklus uposli se ili otvori svoj obrt ili tvrtku. Upravo frizeri stilisti odmah po završetku školovanja njih 95% uposlilo se.
Dizajneri interijera također pronalaze posao u raznim biroima ili pak otvaraju obrte i rade i uređuju stanove, hostele, kafiće.

Pogodnosti pri upisu

Profokus upisi
Za svoj dvadeseti rođendan tim Učilišta Profokus omogućio je polaznicima popust od 15% pri upisu u bilo koji nastavni program. Pri tome moguća je otplata školarine u višemjesečnim ratama i do dvanaest obroka. Takvim pogodnostima gdje je školovanje u trajanju akademske školske godine moguće se obrazovati bez većih financijskih opterećenja. Ujedno pruža se šansa pokretanja vlastitog posla i tako stečeno znanje može se odmah iskoristi na tržištu.
Verificirane programe odobrilo je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i športa. To nisu tečajevi, već su programi osposobljavanja ili usavršavanja za određena zanimanja pa se kao takova upisuju u radnu knjižicu, odnosno elektronsku evidenciju.
Više o programima moguće je doznati na www.profokus.hr.