10.obljetnica izlaganja na Danima ljepote&fitnessa

Na sajmu Dani ljepote i fitnessa već desetu godinu zaredom sudjeluje Učilište Profokus. Ove godine štand je bio uređen u duhu slavlja 20 godina uspješnog rada Učilišta.
Za tu prigodu u suradnji s poznatom arhitekticom i suradnicom Učilišta, Marinom Huljev Lončarić izložbeni prostor uređen je s naglaskom na broj dvadeset.
Slavljenički duh odavali su srebrni baloni koji su označili uspjeh dvadesetogodišnjeg obrazovanja modnih dizajnera, vizažista, modnih stilista, kostimografa, frizera stilista, fitoaromaterapeuta, dizajnera interijera i dizajnera vrtova.

No navedena srebrna boja nije bila odabrana samo radi slavlja ona je bila povezana i s temom tradicionalnog, desetog po redu, Profokusovog make up natjecanja “Ledena ljepota”Profokus je začetnik ideje make up natjecanja gdje se promovira ovo kreativno zanimanje.

natjecateljice

Na štandu Profokusa tijekom tri dana sajma bila je velika gužva. Koncept izlaganja osiguravao je otvorenost i pristupačnost. Kako je Učilište Profokus prvo verificiralo i započelo promovirati zanimanje vizažista,upravo na sajmu već dugi niz godina polaznice bez novčane naknade šminkaju posjetiteljice koje rado dođu po stručni savjet i pomoć pri šminkanju.

Za svoj 20. rođendan darovalo i posjetitelje Sajma vrijednim poklonom. Svi koji su slikali u Profokus – Instagram okviru imali su priliku osvojiti punu stipendiju Učilišta Profokus po izboru. Izvlačenje dobitnika nagrade obavljeno je javno, a nagradu je dobila Kristina Szöke koja je na kuponu zaokružila program za vizažista. Intervju s Kristinom biti će objavljen na Blogu.

IMG_8036

Ove sezone Učilište je promoviralo početak upisa u tečaj čupanja obrva koncem. Naglasak na lijepo oblikovane obrve, te tehniku čupanja koncem mogle su isprobati posjetiteljice koje su posjetile štandu Profokusa. Zainteresirani za pohađanje tečaja čupanja obrva koncem koji će početi u travnju mogli su dobiti informacije i iskoristiti 20% popusta pri upisu koje je dio dara za 20-ti rođendan Učilišta.

Veliki interes pokazali su svi koji su vidjeli rad Eme Kerekeš. Ona je obrazovanje stekla u Profokusu i kao profesionalni vizažist dio svojeg kreativnog rada usmjerila je prema filmskoj maski. Ema je kao gost na štandu pokazala nevjerojatno umijeće izrade maske. Vješto je izradila ” zašivena usta” i rane na licu.

Ema Kerekes s modelomOvaj pomalo dekadentni odabir teme mogao je asocirati na razne zabranjene teme od društvenih do političkih. Emin rad slikali su posjetitelji i vidno se čudili realno stvorenoj slici ožiljaka, „ probušenog“ vrata s olovkom sve napravljeno na njezinom modelu.

Ema radi u svom studiju u Varaždinu i osim što vrsno zna izraditi maske, odlična je make up artistica u području beauty šminke.

Cijelu galeriju pogledajte ovdje: