Dizajner interijera i eksterijera

Veći dio života provodimo u prostoru koji nazivamo radnim prostorom, stanom ili kućom. Svakom pojedincu postaje važno na koji način je uređen prostor u kojem boravi. Koliko pruža ugodu kad boravi u njemu, koji su psihološki aspekti boja, kakve su teksture i koliko je zadovoljena funkcija prostora. Odlučimo li urediti svoj dom, skloni smo odabrati namještaj, bojati zidove prema vlastitom ukusu. Tek kad je cijeli posao dovršen, možemo uočiti pogreške koje je teško ispraviti. Pogreške su skupe jer osim financijskog udjela tu je i onaj vremenski. To znači ako želimo promijeniti boju zidova u dnevnom boravku još se, najmanje tjedan dana. nećemo useliti u svoju oazu.

DIZAJN INTERIJERA

Za uređenje prostora potrebno je stručno znanje od projektiranja sve do poznavanja sklada boja, kombinacija materijala, tekstila i svih sitnih dodataka koje prostor čine zanimljivim, lijepim, toplim i funkcionalnim. Takva znanja moguće je usvojiti u Učilištu Profokus u programu dizajna interijera. Od projektiranja, sve do kompjuterskog 3D prikaza prostora kao i znanja o stilskom namještaju, te niza zanimljivih stručnih predavanja, koje vode gosti predavači u području zidnih obloga, stakla, pipa i okova, vrsta podnih tekstila, zavjesa i sjenila, sve do znanja o formi i boji, ritmu unutar prostora. Završenim obrazovanjem pojedinac se može aktivno početi profesionalno baviti uređenjem prostora.

Dizajner Interijera

DIZAJNER EKSTERIJERA

Za prostor u kojem se krećemo svakako je važno i zelenilo. Ono ne mora biti samo na velikim površinama i parcelama ispred i iza kuća i zgrada. To mogu biti male oaze kao što su lođe, balkoni penthousea ili atriji, ulazna stubišta, kao i znanja koje vrste bilja postaviti u zatvorene prostore. Osmisliti i urediti prostor zelenilom moguće je naučiti ako se pohađa program dizajna vrtova. Za pravilno uređen prostor zelenilom, potreban je profesionalni pristup. Važno je poznavanje bilja, podneblja u kojem raste sve do njegove veličine, boja cvjetova, kompozicije sadnje. Važna su saznanja o načinu sadnje i vremenskom trajanju biljke, mogućem navodnjavanju, izradi staza, suhozida, vrsti vrtne rasvjete kao i ostalih elemenata potrebnih u projektiranju zelenilom male ili velike površine.

Dizajn Eksterijera