vizažist tečaj

Beauty trendovi za jesen

Profesionalni vizažisti učilišta Profokus Vam savjetuju koje kozmetičke trendove izabrati za jesen!

Prirodan izgled

« od 3 »

 

Zimi obično nanosimo više šminke i zato smo naučeni na “teži” make up, no ove sezone u prvom planu je naglašen svježi izgled lica. Na lice prvo nanosimo hidratantnu kremu kako pripremili kožu.Nakon što koža upije kremu na lice se stavlja tekući puder.
Puderom u kamenu matira se područje čela, nosa i brade. Prirodno rumenilo savršeno će se uklopiti i dati svjež i prirodan izgled koji je ovosezonska preporuka.

Bijeli nokti

« od 5 »

 

Bijeli nokti bili su veliki trend ovog ljeta koje je nedavno završilo. Oni će i ove jeseni ostati u modi. Ukrašavat će se raznim trakicama ili šljokicama ili će ostati posve jednostavni, bijeli.
Budite oprezne s bijelim lakom jer su sve nepravilnosti na noktima lako uočljive.
Važno je najprije na nokte nanijeti bazu – podlak. Tako je moguće popuniti i ispraviti sve male izbočine ili udubine na noktima.

Sjaj metala

« od 7 »

 

Boje koje izgledaju kao sjajni odraz metala ponavljaju se svake sezone kada je hladno i kišovito. Preporuka za ovu hladnu sezonu je naglasiti pogled bojama plemenitog metala kombinirajući ga uz boju očiju i tena.
Uz plave oči na kapke možemo nanijeti srebrno sjenilo, dok će uz zelene oči najbolje pristajati brončano sjenilo ili tuš. Tamne, crne ili smeđe oči najviše će doći do izražaja ako se koriste zlatni tonovi. Ovaj trend odlično će se uklopiti za večernje izlaske.
U dnevnom i poslovnom okruženju nećete pogriješiti ako je na kapcima metalik tuš. Kod takvog make upa važan je odabir boje tuša koji pristaje uz dijelove odjeće.

Ako više volite prirodniji izgled, a sviđa Vam se ovaj metalik trend upotrijebite ga na noktima. Izaberite boju koja najbolje odgovara uz Vaš ten i odjeću. Izaberite lakove za nokte s metalik sjajem ili pak naljepnice s reflektirajućim odsjajem.

Naglašene trepavice

« od 4 »

 

Popularni modni izgled s pista preselio se na ulice. Naglašene gornje, ali i donje trepavice hit su ove sezone. Izaberite najdražu maskaru i umjesto dva uobičajena sloja, nanesite minimalno pet!
Po uzoru na „lude 70-te“ i mršavicu Twiggy, umjetne trepavice lijepe se ispod oka.
Tako nalijepljene donje trepavice dio su retro izgleda sedamdesetih.
Ako nemate duge i guste trepavice nadomjestite ih umjetnim ili pak ekstenzijama.
Nemojte se bojati slijepljenih trepavica jer upravo to daje čar ovom trendi izgledu.

slike: pinterest